Türkiye, EURO 2024’den Başı Dik Ayrıldı: Avrupa’nın Gündeminden Düşmedi…

Türkiye, EURO 2024’den Başı Dik Ayrıldı: Avrupa’nın Gündeminden Düşmedi…

Son 8 takım arasına kalan A Millilerimiz, EURO 2024’e veda etti. Çeyrek finalde Hollanda’ya elenen Türkiye, turnuvadan baş dik bir şekilde ayrıldı. Avrupa basını ise iyi performans gösteren futbolcularımıza övgüler yağdırdı.

A Milli Takımımız, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) Çeyrek Final müsabakasında Hollanda ile karşılaştı. Yarı final mücadelesinde 1-0 öne geçen Türkiye, skoru koruyamadı ve Hollanda'ya 2-1 mağlup olarak turnuvaya veda etti.

Türkiyemizin tek golünü ise 35. dakikada Samet Akaydin attı. Hollanda'ya galibiyeti ve yarı final turunu getiren goller ise 70. dakikada Stefan de Vrij ve 76. dakikada Mert Müldür’den geldi. Müldür, topu kendi kalesine attı.

ekran-resmi-2024-07-08-09-16-17.png

AVRUPA, TÜRKİYE’Yİ KONUŞUYOR

Türkiye, çeyrek finalde turnuvaya veda etse de büyük bir iz bıraktı. Taraftar ve oynadığı futbolla EURO 2024’ün en renkli takımlarından biri oldu.

İngilizler ise, 3 oyuncuyu öne çıkardı. İngiliz basını Arda Güler, Ferdi Kadıoğlu ve Barış Alper Yılmaz’a övgüler dizdi. İngiliz basını şunları söyledi;

“Ferdi, mücevher gibi bir oyuncu. Doğduğu ülkeye karşı hem hücumda hem de savunmada fırtına gibi bir performans göstererek sol kanadı kendi sahası haline getirdi. Barış Alper Yılmaz, Avusturya karşısında kanatta oynadı ama burada orta sahada başladı. Van Dijk veya De Vrij'e bir an bile rahat vermedi. Kaybeden tarafta olduğu için çok şanssızdı.

Ne yetenek ama. Arda Güler sağda başladı ama istediği yere sürüklendi. Açılış golünde zayıf ayağıyla harika bir top çıkardı ve ikinci yarıdaki serbest vuruşunda direğe takıldı. Bu çocuk için limit gökyüzü.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler