Ordu ve Muş'ta Sel: İki Kişi Hayatını Kaybetti

Ordu ve Muş'ta Sel: İki Kişi Hayatını Kaybetti

Ordu'da gün içinde aralıklarla yağan sağanak yağış, Çaybaşı ve İkizce ilçelerinde su baskını, heyelan ve ciddi hasarlara yol açtı.

Ordu ve Muş'ta sağanak sel felaketine sebep oldu.ciddi hasarlara yol açan sel 2 kişinin hayatını kaybetmesine sebep oldu. İşte detaylar...

ORDU VE MUŞ'TA SAĞANAK YAĞIŞ FELAKET

Ordu'da gün boyu aralıklarla yağan sağanak yağış, İkizce ve Çaybaşı ilçelerinde su baskınlarına, heyelanlara ve ciddi hasarlara yol açtı. İkizce'de şiddetli yağış nedeniyle bazı bölgelerde heyelan meydana geldi, yollar kapandı. Çaybaşı ilçesinde ise 83 yaşındaki bir kadın sel sularına kapılarak hayatını kaybetti.

Muş'ta da şiddetli yağışlar, Malazgirt ilçesinde sele neden oldu. Sel suları, birçok ev ve tarım arazisini sular altında bırakırken, 20 yaşındaki Nazar Karataş hayatını kaybetti.

ORDU'DA AŞIRI YAĞIŞLAR SEL VE HEYELANA NEDEN OLDU

Ordu'da dün il genelinde yağan aşırı yağışlar, Çaybaşı ve İkizce ilçelerinde sele yol açtı. Metrekareye yer yer yaklaşık 100 kg yağışın düştüğü bu ilçelerde, heyelan, toprak kayması, su baskını ve dere-ırmak taşması olayları meydana geldi.

İkizce ilçesinin merkezindeki dere yatağında taşkınlar oluşurken, yetkililer köprü alanından uzak durulması konusunda uyarıda bulundu. Yağışların etkisiyle oluşan bu doğal afetler, bölgede ciddi hasarlara neden oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler