TFF Seçimleri Netleşti: Federasyon, Kesin Olarak 18 Temmuz’da Seçim Yapacak

TFF Seçimleri Netleşti: Federasyon, Kesin Olarak 18 Temmuz’da Seçim Yapacak

Türkiye Futbol Federasyonu duyurdu. 7 Nisan Pazar günü TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin yaptığı açıklamanın ardından seçim takvimi kesinleşti. İşte federasyondan yapılan açıklama…

Türk futbolunda yaşanan son gelişmelerden sonra Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), seçim kararı aldığını duyurdu. TFF Başkanı sürpriz bir şekilde Pazar günü seçimin olacağını açıklamıştı. Dün ise Süper Lig kulüpleri toplanıp durumu değerlendirdi. Daha erken seçim isteyen Kulüpler Birliği Vakfı’nın talebi henüz yanıt bulmadı.

TFF’DEN KESİN KARAR

Kulüpler Birliği Vakfı, imza toplayarak seçimin olağanüstü seçimli genel kurula dönüşmesini istiyor. Çoğunluk sağlandığında TFF olağanüstü genel kurul kararı alarak seçime gitmek zorunda kalabilir.

Kulüpler erken seçim isterken, Türkiye Futbol Federasyonu konuya ilişkin önemli bir açıklama yaptı. TFF seçim takvimini değiştirmeden açıklamasını yeniledi;

“Türkiye Futbol Federasyonu Statüsü'nün 27. maddesinin 1. fıkrası hükmü uyarınca, her yılın 31 Temmuz tarihine kadar yapılması gereken olağan genel kurul toplantısının; A Milli Futbol Takımı'nın 2024 Avrupa Şampiyonası'na katılmaya hak kazanması ve turnuvanın başlangıç ile bitiş tarihi de göz önüne alınarak, 18 Temmuz 2024 tarihinde seçimli olarak yapılmasına karar verilmiştir.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler