TFF, Olaylı Geçen Trabzonspor-Fenerbahçe Maçının Ardından Açıklama Yaptı

TFF, Olaylı Geçen Trabzonspor-Fenerbahçe Maçının Ardından Açıklama Yaptı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trabzonspor ile Fenerbahçe maçında gerçekleşen olayla ilgili maçın ardından açıklama yaptı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında yaşanan olaylarla ilgili önemli bir açıklama yaptı. 

TFF'DEN OLAYLI GEÇEN MAÇLA İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİ

"Trendyol Süper Lig'de Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan maç sırasında ve maçtan sonra meydana gelen olaylarla ilgili; temsilcilerimiz ve devlet yetkililerimiz ile iletişim halindeyiz.

Dostluk, barış ve kardeşlik oyunu olan futbolda yaşananlar asla kabul edilemez.

Bu olayların tekrarlanmaması için soruşturmalar tamamlandıktan sonra olayların sorumluları ile ilgili gerekli cezai müeyyide uygulanacağından kimsenin şüphesi olmasın."

NELER OLMUŞTU?

Trabzonspor'un Fenerbahçe'yi ağırladığı müsabakada, ikinci yarının başında tribünden sahaya atılan yabancı maddeler nedeniyle maç yaklaşık beş dakika boyunca durdu. Bu olay, maçın atmosferini etkileyerek geçici bir araya sebep oldu. Sahada ve tribünlerdeki güvenliğin sağlanması için gerekli tedbirler alındıktan sonra karşılaşma devam etti. 

Büyük çekişmenin yaşandığı dev maçın 50. dakikasında, Trabzonspor tribünlerinden sahaya fırlatılan yabancı maddeler oyunun seyrini değiştirdi. Bu maddelerden biri, Fenerbahçe'nin Sırp oyuncusu Dusan Tadic'e isabet etti ve oyuncu yere düştü.

trabzonsporfenerbahcejpg-k7eyfpgilkqxhp2gyq9jew.jpg

Hakem Halil Umut Meler, durumu değerlendirerek yardımcılarını yanına çağırdı ve taraftarların yabancı madde atmaya devam etmesi üzerine anons yapılmasını istedi. Ancak oyunun tekrar başlamaya hazırlandığı sırada, yardımcı hakeme isabet eden bir torpil nedeniyle maç bir kez daha durdu.

Yaklaşık beş dakika süren bu aranın ardından, yapılan anonsun ardından müsabaka kaldığı yerden devam etti.

Maçın 64. dakikasında Trabzonspor'un attığı gol sonrası Hakem Halil Umut Meler, Trabzonspor tribünlerinden atılan yabancı maddelerin durmaması nedeniyle bir kez daha anons yapılmasını istedi. Bu sırada, bordo-mavili futbolcular da taraftarlardan sakin olmalarını isteyerek olayların büyümesini engellemeye çalıştılar.

Karşılaşmanın uzatma dakikalarında ise Fenerbahçe kalecisi Dominik Livakovic'in sakatlık geçirdiği bir pozisyonda, tribünlerden sahaya yabancı madde atıldı. Livakovic, çenesine isabet eden maddenin tedavisinin tamamlanmasının ardından oyuna geri döndü. 

k7c8ppc420ibgbyw7wmosg.webp

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler