Sevilla Roma Maçı Ne Zaman? Saat Kaçta? Hangi Kanalda? Avrupa'nın En Büyüğü Belli Oluyor!

Sevilla Roma Maçı Ne Zaman? Saat Kaçta? Hangi Kanalda? Avrupa'nın En Büyüğü Belli Oluyor!

Avrupa Ligi final mücadelesinde iki büyük rakip karşı karşıya geliyor. Sevilla–Roma karşılaşması Budapeşte’de TSİ 22.00’de oynanacak. Maç EXXEN ve TV 8 ekranlarından canlı olarak izlenebilecek. İşte maçın detayları…

UEFA  Avrupa Ligi’nde Sevilla, Roma ile karşı karşıya geliyor. Macaristan’ın ev sahibi olduğu final maçında, Roma ile Sevilla’nın mücadelesi TV 8’de ekranlara gelecek. 52. Şampiyonun belirleneceği karşılaşmada nefesler tutuldu.

Roma İkinci Final Maçına Çıkacak

Geçen sezon, UEFA Konferans Ligi’nde kupayı alan takım Roma olmuştu. Geçen sezon finalde Feyenoord’u mağlup eden takım, güçlü kadrosu ile kupayı kazanmıştı. Portekizli teknik direktör Jose Mourinho ile ikinci final heyecanı yaşayacak olan Roma, Sevilla ile bu akşam karşı karşıya gelecek.

Avrupa Futbolu’nda iki önemli takım olan Sevilla ve Roma, Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de bulunan Puskas Arena’da karşı karşıya gelecek. Kupanın sahibi ise bu akşam belli olacak. 2009-2010 sezonunda eski adı ile UEFA Kupası olan organizasyonda İspanyol ekip, 6 kez final heyecanı yaşayarak kupanın sahibi olmuştu.

Avrupa Kupalarında sadece bir kez karşılaşan takım, 2020 senesinde oynanması planlanarak korona virüs salgını sebebi ile ertelenmişti. Aynı sene Ağustos ayında tek maçla eleme usulü yapılmıştı. 2-0 galibiyet ile sonlanan karşılaşmada kupayı evine götüren takım Sevilla olmuştu.

Sevilla Affetmiyor

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Sevilla 5 puanla 3. Sırada tamamladı. Avrupa Ligi Play Off turunda yoluna devam eden takım, PSV Eindhoven ile karşılaşmasında 3-0, 2-0  ile maçı alan ve elemeyi başaran takım olmuştu. Fenerbahçe ile eşleşen takım, ilk maçta 2-0 kazanırken, ikinci maçta ise 1-0 kaybetmişti. Juvetus maçını da 1-1 ve 2-1 skorla kazanarak çeyrek finalde Manchester United ile karşılaştı. Bu karşılaşmada 2-2 ve 3-0 skorla Machester United’ı geride bırakmayı başardı. 

İlk Galibiyeti 2006’da Almıştı

2006 yılında ilk kez şampiyon olan takım, kupa sevincini ilk kez o zaman yaşamıştı. Bir sonraki sezonda da aynı mücadeleyi vererek rakiplerini geride bıraktı ve şampiyonluğu kazandı. 2014-2015 ve 2016 yıllarında da şampiyon olan İspanyol ekibi, 2020 yılında da aynı performans ile şampiyon olmayı başardı.

Sevilla-Roma maçını yönetecek isim belli oldu. İngiliz hakem Anthony Taylor,maçı yönetecek. Yardımcılıkları ise Gary Beswick ile Adam Nunn olacak.

Sevilla-Roma maçı 31 Mayıs Çarşamba günü saat 22.00’da TV 8 ekranlarında canlı yayınlanacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler