NBA’de Alperen Şengün Rüzgarı: Efsanelerin Basketbol Hakkında Yorumları

NBA’de Alperen Şengün Rüzgarı: Efsanelerin Basketbol Hakkında Yorumları

Türkiye’nin NBA’deki yeni gururu olan Alperen Şengün, adından sıkça söz ettiriyor. Oyun tarzıyla dikkatleri üzerine çeken Şengün’e NBA içinden de birçok övgü dolu sözler geliyor.

A milli takımın önemli oyuncularından biri olan Alperen Şengün, NBA’de en iyi dönemini geçiriyor. Amerika Basketbol Ligi’nin en iyi pivotlarından biri olan Şengün, sayı ve ribaund konusunda çok başarılı.

ÜNLÜ KOÇLARDAN ŞENGÜN’E ÖVGÜ

NBA’de efsane haline gelmiş koçlar, Alperen Şengün’ü değerlendirdi. Miami Heat ve Utah Jazz koçları Şengün’den övgüyle bahsetti. Miami Heat koçu Erik Spoelstra,

“Alperen Şengün’ün adımlama becerisi hakkında tam teşekküllü bir analiz yapabilirsiniz. Ayrıca bu analizde detaylara gerçekten önem vermezseniz Alperen, sizi şut fakeleriyle, farklı yönlere doğru attığı adımlarla ve pivot hareketleriyle zor durumlara düşürebilir. Gerçekten geldiği güne göre çok daha iyi durumda, ayrıca takımının hücumdaki yeteneklerinden en iyi şekilde faydalanabilmesi için gereken savunmayı sahaya yansıtabilmenin bir yolunu bulabildi.”

UTAH JAZZ KOÇU WİLL HARDY, ŞENGÜN YORUMU

“Alperen Şengün, topu gerçekten çok iyi hissediyor. Bence bu ligde atletizme gereğinden fazla önem verdiğimiz dönemler oldu. Daha önce görmediğimiz şekilde koşabilen, zıplayabilen ve yön değiştirebilen oyuncular, insanı rahatlıkla etkileyebiliyorlar. Yine de günün sonunda basketbol, topla oynanan bir oyun. Bence Alperen Şengün, topu harika şekilde hissedebilirseniz sahada neler yapabileceğinizin çok iyi bir örneği.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler