Lionel Messi Türkiye'ye Geliyor!

Lionel Messi Türkiye'ye Geliyor!

Türkiye ve Arjantin Milli takımları, depremzedeler yararına dostluk maçı yapmak için görüşmeler yapıyor. Onayın çıkması ile depremzedeler için destek olacak Arjantin’in önemli ismi Messi’nin Türkiye’ye gelmesi bekleniyor.

İki milli takımın Gaziantep'teki depremzedeler için maç yapacağı gündeme getirildi. Yarışma onaylanırsa Arjantin'in dünyaca ünlü ismi Lionel Messi'nin de Türkiye'yi ziyaret etmesi bekleniyor. TBMM Latin Amerikan ve Karayipler Parlamentosu Türk delegasyonu başkanı Ali Şahin, “Depremzedelerin acılarını dindirmek adına oynanması düşünülen Türkiye-Arjantin milli maçının, Arjantin-Türkiye ilişkilerine ve iki ülke halklarının yakınlaşması sürecine de çok önemli katkıda bulunacağını öngörüyoruz." diyerek belirtti.

ŞAHİN’DEN COBOS’A ÖNERİ

Ali Şahin’den Twitter paylaşımı ise dikkat çekti. Şahin, Türk ve Arjantin milli takımlarının daha önce hiç maç yapmadıklarına değinerek Arjantin eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Julio Cobos’a Türkiye’de ki depremzedeler için maç önerisinde bulundu. Arjantin Büyükelçiliği aracılığı ile bu önerisinin Arjantin Futbol Federasyonu’na iletildiğini belirtti. Futbol Federasyonu ve Spor Bakanlığı bilgisi dahilinde iletilen maç önerisi için aynı zamanda Gençlik ve Spor Bakanlığına bu yönde mektup yazacağını vurguladı. Sözlerine devam eden Şahin, “Sayın Julio Cobos Arjantin’e döndükten sonra, Arjantin Spor Bakanı ile görüşerek teklifimizi iletti ve pozitif yönde cevap aldı. Arjantin basını da depremzedeler yararına Türkiye’de Gaziantep’te oynanması düşünülen maça geniş yer ayırdı.” Diyerek açıklamada bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler