Güreş Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası’nda Rüzgar Gibi Esti

Güreş Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası’nda Rüzgar Gibi Esti

Türkiye’nin göğsünü kabartacak haber Avrupa’dan geldi. Güreş Milli Takımı, Avrupa Güreş Şampiyonası’nda tarihi bir başarıya imza attı. Romanya’da düzenlenen turnuvada milliler; altın, gümüş ve bronz madalya kazandı…

Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenen organizasyonda müsabakalar tamamlandı. Ülkemizi temsil eden milli sporcular birbirinden önemli başarılara imza attı.

TÜRKİYE, BİRİNCİ OLDU

Grekoromen Milli Takımı, Avrupa Güreş Şampiyonası’nda üst üste ikinci kez şampiyon oldu. Toplamda 6 madalya ile Türkiye’ye dönen milli takım ülkemize büyük bir sevinç yaşattı.

Avrupa Şampiyonası’Nda ilk defa üst üste birinci olan milliler adeta tarih yazdı. grekoromen stilde 72 kiloda Selçuk Can ve 82 kiloda Alperen Berber'le altın, 130 kiloda Rıza Kayaalp, 87 kiloda Ali Cengiz ve 77 kiloda Yunus Emre Başar'la gümüş, 67 kiloda Murat Fırat'la bronz madalyanın sahibi oldu.

ekran-resmi-2024-02-15-10-54-02.png

ALPEREN BERBER’DEN İLK ŞAMPİYONLUK

Avrupa Güreş Şampiyonası’nda ilklerin yılı oldu. Milli sporcu Alperen Berber, ilk şampiyonluğunu elde etti. Berber, “Çok mutluyum, çok gururluyum. Sorumluluğumun farkındayım. Vatan için yaptım. Tek motivasyonum vatandı. İlk şampiyonluğumu milletime armağan ediyorum” açıklamasını yaptı.

AZERBAYCAN İKİNCİ SIRAYI YER ALDI

Turnuvada Türkiye 147 puan toplayarak birinciliği elde etti. İkinici sırada ise, kardeş ülke Azerbaycan yer aldı. Azeri sporcular 142 puan topladı. Üçüncü sırada ise 99 puanla Ermenistan kendine yer buldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler