Final Gibi Final: Ziraat Türkiye Kupası’nı 3-2’lik Skorla Beşiktaş Kazandı

Final Gibi Final: Ziraat Türkiye Kupası’nı 3-2’lik Skorla Beşiktaş Kazandı

Ziraat Türkiye Kupası’nda gülen taraf İstanbul ekibi oldu. İstanbul’da oynanan maçta kupa Trabzon’a gitmedi. Büyük çekişmenin yaşandığı maçta Beşiktaş son dakika golüyle kupaya uzanan taraf oldu.

64. Ziraat Türkiye Kupası, 23 Mayıs Perşembe günü sahibini buldu. Atatürk Olimpiyat Stadı’nda karşı karşıya gelen iki büyüğün maçında galip gelen taraf Beşiktaş oldu. Uzun süre unutulmayacak bir maç oldu.

İlk yarısı ve son dakika golleriyle izleyenlere büyük keyif veren bir müsabaka oldu. Beşiktaş kupaya ise 90+’da Musrati’nin golüyle gülen taraf oldu.

ekran-resmi-2024-05-24-18-29-32.png

İLK YARI BERABERLİKLE SONUÇLANDI

Maça hızlı başlayan taraf Trabzonspor oldu. Karadeniz ekibi, karşılaşmanın 14. dakikasında Paul Onuachu ile öne geçti. Topu orta sahadan süren forvet şık bir gole imza attı.

Herkes ilk yarının böyle biteceğini düşünürken uzatma dakikalarında Beşiktaş, penaltı kazandı. 45+3’de penaltı vuruşunu gole çeviren isim Rachid Ghezzal oldu.

ekran-resmi-2024-05-24-18-29-45.png

BEŞİKTAŞ İKİNCİ YARI AÇILDI

Maçın ikinci yarısında ise senaryolar tamamen değişti. Beşiktaş’ın atakları sıklaştı ve henüz 54. dakikada gol geldi. Muleka’nın şık asistini Geir çevirmeyen Sahil Uçan takımını 2-1 öne geçirdi.

Bordo mavili ekip, 70’ten sonra yüklense de bir türlü istediği golü bulamadı. Maç tam böyle bitecek derken sahneye 89’da Nicolas Pepe çıktı ve skoru 2-2’ye getirdi.

ekran-resmi-2024-05-24-10-56-15.png

MAÇIN SKORU 90’DA TAYİN EDİLDİ

Maçın dördüncü hakemi, müsabaka sonuna 5 dakika ilave ek süre verdi. Maç, 2-2 ile uzatmaya girildi. Ancak bu sefer sahneye Beşiktaş’tan Al-Mustari çıktı. Herkes maçın bu şekilde biteceğini düşünmüştü.

90+4’de siyah beyazlı ekip maçın adeta fişini çekti. Bordo mavili ekip defansı topu uzaklaştırmadı ve ceza sahası dışından Al-Musrati düzgün bir vuruşla kaleci Uğurcan Çakır’ı avladı. Skoru 3-2’ye getiren Beşiktaş, kupanın sahibi oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler