İstanbul'da Taksi Şoförünü Öldüren Sanığa İlk Duruşmada Ağırlaştırılmış Müebbet

İstanbul'da Taksi Şoförünü Öldüren Sanığa İlk Duruşmada Ağırlaştırılmış Müebbet

Sarıyer'de taksi şoförünü öldürüp ardından aracını gasbettiği iddiasıyla tutuklanan sanık yargılandığı ilk duruşmada ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırıldı.

Sanık, geçtiğimiz yıl Şişli'de bir taksi şoförünü öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, suçun tasarlanmış olması ve sanığın pişmanlık göstermemesi nedeniyle en ağır cezayı uyguladı. 

TUTUKLU SANIK SEGBİS ÜZERİNDEN BAĞLANDI

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu sanık Yoosef Bagherian Gharehtapeh, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden bağlandı.

Maktul Yaşar Yanıkyürek'in ailesi duruşmada yer alırken, tarafların avukatları da duruşmada hazır bulundu.

OLAYI HATIRLAMADIĞINI ÖNE SÜRDÜ 

Gharehtapeh, savunmasında yüksek lisans mezunu olduğunu ve ülkesinde muhasebecilik yaptığını belirterek, Türkiye'ye kaçak yollarla girmediklerini savundu. Ayrıca, 30 farklı hafıza ilacı kullandığı için olayı hatırlamadığını öne sürdü. Olaydan sonra tüm ilaçlarının polis tarafından alındığını ve bu yüzden bir şey hatırlamadığını iddia etti.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBETLE 10 YILDAN 15 YILA KADAR HAPİS CEZASI TALEP EDİLDİ

Cumhuriyet başsavcısı duruşmada esasa ilişkin mütalaasını açıklayarak, sanığın "silahla yağma" ve "tasarlayarak, bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak, işlenmesini kolaylaştırmak veya yakalanmamak amacıyla kasten öldürme" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile birlikte 10 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Sanık Gharehtapeh'e savunması sorulduğunda, "Söyleyecek bir şeyim yok." dedi.

Mahkeme heyeti, davayı karara bağladı ve sanığı "bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak amacıyla kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca, sanık "silahla yağma" suçundan da 13 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler