Fenerbahçe Başkanı Ali Koç Açıkladı: Süper Kupa’da Olanlar ve Daha Fazlası…

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç Açıkladı: Süper Kupa’da Olanlar ve Daha Fazlası…

Gündemi uzun süre meşgul edecek bir canlı yayın yapıldı. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, Habertürk’ün canlı yayın konuğu oldu. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Koç, Süper Kupa finaline de değindi…

5 Ocak Cuma günü akşam saatlerinde Ali Koç, Habertürk TV’de Mehmet Akif Ersoy’un konuğu oldu. Suudi Arabistan’da yaşanan süreçleri de tek tek anlatan Fenerbahçe Başkanı, o anları ilk defa paylaştı.

“EN İYİ TEKLİF SUUDİ ARABİSTAN’DAN”

“Yaz aylarında Sayın TFF Başkanı ile görüşürken, 'Süper Kupa ne olacak' dedim. Yurt dışını düşündüklerini İngiltere, Azerbaycan, Katar yanılmıyorsam ve Suudi Arabistan. Ben şahsen Almanya'nın iyi bir fikir olduğunu düşündüm. Almanların izin vereceğini tahmin etmiyordum, Alman takımı yoksa ki yok kabul etmediler. En iyi teklif Suudi Arabistan'dan geldi. Teklifi bir yana koyun. Tüm dünyanın gözü Suudi Arabistan'da futbol olarak. Müthiş yatırımlar yapıyorlar futbola.

İspanya'nın Süper Kupası, Final Four gibi orada oynanıyor. Kıtalararası final orada oynadı. Dünya Kupası'nı aldılar gibi. Futbolla ilgili heyecan, dinamizm, yatırım vs vs var. Transfer piyasasını altüst ettiler. 100. yıl hassasiyeti yoktu o sırada, Almanya olmayınca Suudi Arabistan'ı düşündüklerini söyledi. Biz de doğru olacağını düşündük. 100. yıl özelinde hatalı olduğunu gördük.

Hatta Galatasaray Kulübü federasyona bir yazı yolluyor 'oynanmasın' diye. Biz aynı noktada durduk. Galatasaray 'oynamayız demiyoruz ama üzerimizden yükü almalısınız' dediler. Federasyon da bu maçın Riyad'da oynanacağını açıkladı.”

ekran-resmi-2024-01-06-10-48-11.png

“PANKARTLARI ÇARŞAMBA SÖYLEDİK”

“Maç haftası salı, çarşamba günü, varsa bir pankart, tişört yazarsınız cevap verilir. Bir sürü sosyal sorumluluk mesajları vs. Hatta maç günü bile oldu. En son derbi maçına şehitlerle ilgili pankartla çıkmak istedik anında onay aldık. Çarşamba günü maçtan önce yazı yazdık. Dedik ki, ısınmaya bu tişörtle ve bu pankartla çıkacağız. Cevap alamadık eskisi gibi.

TFF her fırsatta Cumhuriyet'in 100. kuruluş yılını kutlayacağız, bütün dünyaya göstereceğiz demedi mi? Bizim çıkacağımız ısınma tişörtü. Bizim formamız, Galatasaray'ın forması onaylandı. Isınmaya da bu tişörtle çıkmak istedik, bir de pankartımızı söyledik. Biz klasik çubuklu formayla çıkacaktık. Pankartın hiç üstünde durmadık.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler