EURO 2024'te A Milli Takımımız 16'ya Yükseldi: Rakibimiz Avusturya

EURO 2024'te A Milli Takımımız 16'ya Yükseldi: Rakibimiz Avusturya

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası F Grubu'ndaki son maçında 10 kişi kalan Çekya'yı 2-1 mağlup eden Türkiye, grubunu ikinci sırada tamamlayarak son 16 turuna yükselmeyi başardı. İşte detaylar...

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası F Grubu'nun üçüncü ve son maçında, A Milli Takımımız Çekya ile karşılaştı. Hamburg'taki Volkspark Stadyumu'nda oynanan heyecan dolu karşılaşmayı, millilerimiz 2-1 kazanarak önemli bir zafer elde etti.

ÇEKYA MAÇI 10 KİŞİ TAMAMLADI

Çekya'da Antonin Barak, 11. ve 20. dakikalarda yaptığı fauller nedeniyle üst üste iki sarı kart gördü ve kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Bu durum, Barak'ı Avrupa Şampiyonası tarihinde bir maçta en erken kırmızı kart gören oyuncu yaptı.

A Milli Takım'ın EURO 2024'teki grubu yarın belli olacak! İşte muhtemel rakipler - Futbol - Spor Haberleri

MAÇIN ÖZETİ

Karşılaşmanın başlarında üstünlüğü ele alan A Milli Takımımız, ilk yarıda bulduğu golle öne geçti. Çekya'nın eksik kalmasını avantaja çeviren millilerimiz, ikinci yarıda bir gol daha bularak skoru 2-0 yaptı. Çekya, son dakikalarda attığı golle farkı bire indirse de, maç sonunda galip gelen taraf A Milli Takımımız oldu. Bu galibiyetle birlikte A Milli Takımımız, gruptan çıkmayı başardı ve son 16 turunda mücadele etme hakkını kazandı. 

ÇEKYA'NIN GOLÜ TARTIŞMA YARATTI

Müsabakaya 10 kişi devam eden Çekya, 66. dakikada Tomas Soucek'in golüyle skoru eşitledi. Ancak bu gol öncesinde, milli futbolcularımız ceza sahasında kaleci Mert Günok'a yapılan müdahale nedeniyle faul itirazında bulundu. Rumen hakem Istvan Kovacs, VAR incelemesinin ardından golü geçerli sayarak orta noktayı gösterdi.

HAKAN ÇALHANOĞLU CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

Milli takımımızın kaptanı Hakan Çalhanoğlu, 66. dakikada yenilen gol sonrası kaleci Mert Günok'a faul yapıldığı yönünde hakeme yoğun itirazda bulundu. İtirazlarının ardından sarı kart gören Hakan, böylece cezalı duruma düştü. 30 yaşındaki futbolcumuz, A Milli Takım'ın Son 16 turundaki Avusturya maçında forma giyemeyecek.

F GRUBU PUAN TABLOSU

  1. Portekiz: 6 puan
  2. Türkiye: 6 puan
  3. Gürcistan: 4 puan
  4. Çekya: 1 puan

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler