EURO 2024 İlk Yarı Final Eşleşmesi Belli Oldu: İspanya-Fransa…

EURO 2024 İlk Yarı Final Eşleşmesi Belli Oldu: İspanya-Fransa…

Avrupa Şampiyonası’nda ilk çeyrek final heyecanı dün yaşandı. Almanya, İspanya ile Fransa ise, Portekiz’le karşılaştı. İlk maçların ardından yarı finale çıkan ülke takımları da belli oldu. İki maçın uzatmaya gitmesi dikkat çekti.

Çeyrek finalin ilk maçında Almanya-İspanya karşılaştı. Uzatmaların son anlarında Mikel Merino golü, İspanya'ya turu getirdi. En başarılı iki ülkenin erken finalinde gülen taraf Matadorlar oldu. Cuma günü büyüleyici bir Euro 2024 çeyrek finalinde ev sahibi Almanya'yı 2-1'lik dramatik bir galibiyetle İspanya saf dışı bıraktı.

İSPANYA, RAKİBİNİ 119’DA YIKTI

Maçın 119. dakikadasında oyuna yedek olarak giren Merino, turu getiren oyunu oldu. Dani Olmo'nun çaprazından yaptığı ortada kafa golüyle skoru tayin etti. İspanya 2-1 kazandı ve yarı finale çıkan ilk ülke oldu.

ekran-resmi-2024-07-06-08-50-35.png

FRANSA, PENALTILARDA GÜLDÜ

Fransa, Cuma günü Avrupa Şampiyonası yarı finallerine ulaşmak için penaltı atışlarında Portekiz'i 5-3 yendi. Cristiano Ronaldo’nun turnuvadaki son maçında şampiyonluğu kazanma olasılığına Fransa son verdi.

Maçın normal süresi ve uzatmaları 0-0 olarak tamalandı. 0-0 bittikten sonra, Joao Felix, Portekiz adına penaltıları kaçıran taraf oldu. Atışlarda topu r direğe nişanladı. Theo Hernández kullandığı penaltı ile Fransa’yı yarı finala taşıdı.

Fransa, son iki büyük turnuvasında penaltı atışlarında kaybetti. 2021’deki EURO’da son 16'da ve 2022 Dünya Kupası finalinde kaybetmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler