Almanya Bundesliga’da Bir İlk: Bayer Leverkusen Şampiyon Oldu

Almanya Bundesliga’da Bir İlk: Bayer Leverkusen Şampiyon Oldu

Avrupa’da son yılların en büyük hegomanyası futbolda yaşanıyor. Bayer Leverkusen, rüya gibi geçen bir sezonda bitime 5 hafta kala resmen şampiyonluğunu ilan etti. Üstelik Xabi Alonso’nun öğrencileri henüz yenilgi yüzü görmedi…

Bundesliga’da Bayer Leverkusen, adeta bir rüya yaşıyor. Hem Almanya Ligi’nde hem de Avrupa’da dolu dizgin giden Bayer Leverkusen, mutlu sona ulaştı. Kulüp tarihinde kırmızı siyahlı ekip ilk defa şampiyonluğa ulaştı.

Bayer Leverkusen, evinde Werder Bremen’i konuk etti. Maça hızlı başlayan kırmızı siyahlılar, golü 25. dakikada buldu. Ancak Alonso’nun öğrencileri, 62. dakikaya kadar skoru artırmadı.

62’DEN SONRA LEVERKUSEN AÇILDI

Bayer Leverkusen, Victor Boniface 25. dakikada kazanılan penaltı vuruşunu gole çevirdi. Ardından pozisyonlar bulsa da kırılma anı 62. dakika oldu. Granit Xhaka, farkı ikiye çıkardı. 68, 83 ve 89. dakikalarında Florian Wirtz hat-trick yaptı ve skoru 5-0’a getirdi.

41-2024-638487198068502888-850.jpg

16 YIL SONRA BİR BAŞKA TAKIM ŞAMPİYON OLDU

Almanya Ligi’nde uzun süredir Bayern Münih ve Borussia Dortmund baskınlığı vardı. Son olarak 2008-2009 sezonunda Wolfsburg kazanmıştı. Bayer Leverkusen, 16 yıl sonra bir ilke imza attı.

43 MAÇTIR KAYBETMİYOR

Bayer Leverkusen, tarihinde ilk defa Bundesliga şampiyonu oldu. Diğer yandan Xabi Alonso’nun öğrencileri, 2000 yılından bu yana süren yenilmezlik serisini de 43 maça çıkardı. Bu rekor daha önce Juventus’a aitti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler