Adana Demirspor, Vadesi Geçmiş Borçları Nedeniyle Avrupa Kupalarından 1 Yıl Men Cezası Aldı

Adana Demirspor, Vadesi Geçmiş Borçları Nedeniyle Avrupa Kupalarından 1 Yıl Men Cezası Aldı

UEFA, vadesi geçmiş ödemeler nedeniyle Adana Demirspor'a Avrupa kupalarından 1 yıl men cezası verirken, Galatasaray dahil 11 kulübe para cezası verdi. Adana Demirspor, önümüzdeki 3 sezon içinde UEFA organizasyonlarına katılım hakkı kazanırsa ceza alacak.

Adana Demirspor, UEFA tarafından vadesi geçmiş borçları nedeniyle Avrupa kupalarından 1 yıl men cezasına çarptırıldığı açıklandı. Takımın aldığı ceza Adana ekibinin önümüzdeki 3 sezon içerisinde UEFA organizasyonlarına katılım hakkı kazanması durumunda geçerli olacağı belirtildi. Kulüp yetkilileri ise finansal sorunları çözmek ve benzer cezaların tekrarlanmaması amacıyla gerekli adımları atacaklarını açıkladı. UEFA'nın bu kararı ise finansal fair play kurallarının titizlikle uygulanmasının bir sonucu olarak değerlendiriliyor.

ADANA DEMİRSPOR, UEFA ORGANİZASYONLARINA KATILIM HAKKI OLURSA MEN CEZASI ÇEKECEK 

Adana Demirspor'a UEFA, vadesi geçmiş ödemeleri nedeniyle Avrupa kupalarından 1 yıl men cezası verdiğini duyurdu. Aynı zamanda Sarı-Kırmızılılar ise 30 bin euro para cezasına çarptırıldı. UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu (CFCB), 2023-2024 sezonuna ilişkin vadesi geçmiş ödemeler takibini tamamladı ve Adana Demirspor ile Galatasaray'ın da aralarında bulunduğu Avrupa'dan 13 kulübe disiplin cezası uygulandı. Kulüplerin çalışanlarına, diğer futbol kulüplerine ve vergi dairelerine olan vadesi geçmiş ödemeleri nedeniyle verildiği belirtildi. Adana Demirspor, önümüzdeki 3 sezon içinde UEFA organizasyonlarına katılım hakkı kazanması durumunda men cezasını çekecek.

13 KULÜBE DİSİPLİN TEDBİRİ UYGULANDI

UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu (CFCB), 2023-2024 sezonuna ilişkin vadesi geçmiş ödemeler takibini tamamladı ve Adana Demirspor ile Galatasaray'ın dışında Auda ve Riga (Letonya), Braga, Porto ve Vitoria (Portekiz), CSKA Sofya (Bulgaristan), Dinamo Tiflis (Gürcistan), Ordabasy Shymkent (Kazakistan), Partizan (Sırbistan), Real Betis (İspanya) ve Shakhtyor'a (Belarus) disiplin tedbiri uyguladı.

UEFA'DAN GALATASARAY DAHİL 11 KULÜBE PARA CEZASI 

​​​​​Adana Demirspor'a Avrupa kupalarından 1 yıl men cezası verirken, Galatasaray dahil 11 kulübe para cezası verdiği açıklandı. Adana Demirspor, önümüzdeki 3 sezon içinde UEFA organizasyonlarına katılım hakkı kazanması durumunda cezasını çekecek.

Shakhtyor ise Avrupa kupalarından 1 yıl men cezası ile 1 milyon 10 bin euro para cezasına çarptırıldı. Porto, CSKA Sofya ve Vitoria kulüplerine ise Avrupa kupalarından ertelemeli 1'er yıl men cezası verildi. Porto, yaptığı ihlali 2, CSKA Sofya 3, Vitoria ise 1 sezon içinde ortadan kaldırdığı takdirde men cezası uygulanmayacak.

2023-2024 SEZONUNDA VADESİ GEÇMİŞ ÖDEMELER İÇİN AĞIRLAŞTIRICI VE HAFİFLETİCİ FAKTÖRLER DİKKATE ALINDI 

UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu (CFCB), 2023-2024 sezonuna ilişkin vadesi geçmiş ödemeler takibini tamamlayarak Auda ve Riga (Letonya), Braga ve Porto (Portekiz), CSKA Sofya (Bulgaristan), Dinamo Tiflis (Gürcistan), Ordabasy Shymkent (Kazakistan), Partizan (Sırbistan), Real Betis (İspanya) ve Shakhtyor'a (Belarus) disiplin tedbiri uyguladı.

Cezalar belirlenirken, 2023-2024 sezonunda vadesi geçmiş ödemelerin yanı sıra ağırlaştırıcı ve hafifletici faktörler de dikkate alındı. Verilen kararlar, UEFA'nın finansal fair play kurallarını titizlikle uyguladığını bir kez daha gösterdi.

Porto, 1,5 milyon euro, CSKA Sofya 450 bin euro, Vitoria 200 bin euro, Dinamo Tiflis 80 bin euro, Braga ve Partizan 40 bin euro, Galatasaray ve Real Betis 30 bin euro, Ordabasy Shymkent 20 bin euro, Riga ve Auda ise 10 bin euro para cezası aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler