Yeni Araştırma: Düzenli Uyku Kalp Krizini Önler Mi?

Yeni Araştırma: Düzenli Uyku Kalp Krizini Önler Mi?

Uyku problemi günümüzde insanların önemli bir sorunu olduğu biliniyor. Düzenli uyku, çalışma hayatının bir parçası olarak gösteriliyor. Aynı zamanda sağlık açısından da birçok faydası bulunuyor. Son araştırma ise bunun iyi bir kanıtı...

Düzenli uyku, insan sağlığına faydalı oluyor. Diğer yandan yeterli uyku alamayan bireylerin sağlığından ve gündelik hayatında bozukluklar yaşanıyor. Yabancı bir şirketin analize göre, uykusuzluk olan kişilerin, uyku bozukluğu olmayanlara kıyasla kalp krizi geçirme olasılığı %69 daha fazla.

Önde gelen bir kardiyoloji konferansında yayınlanan bir araştırma, uykusuzluk kalp krizi geçirme riskini artırabilirken, tutarlı yüksek kaliteli uyku alışkanlıklarının hayatınıza yıllar katabileceğini öne sürdü.

DÜZENLİ UYKU KALP KRİZİ RİSKİNİ AZALTIYOR

Amerikan Kardiyoloji Koleji'nin yıllık konferansında yapılan bir araştırma paylaşıldı. Yeni bir analize göre, uykusuzluk olan kişilerin uyku bozukluğu olmayanlara kıyasla kalp krizi geçirme olasılığı %69 daha fazladır.

Uluslararası bir araştırma ekibi tarafından yürütülen çalışma, altı ülkeden ortalama 52 yaşında 1 milyondan fazla yetişkine ilişkin veriler aracılığıyla uykusuzluk ve kalp krizi arasındaki bağlantıyı inceledi.

Semptomların en az üç ay boyunca haftada en az üç gün mevcut olacak şekilde incelendi. Ortalama dokuz yıllık takip boyunca, alışkanlıkla beş veya daha az saat uyuyan kişilerin, yaş veya cinsiyetten bağımsız olarak, gece önerilen sekiz saati geçirenlere göre kalp krizi geçirme olasılığı %56 daha fazla olduğu tespit edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler