Yurt Dışı Telefon ve Araçların, Türkiye’deki Kullanım Süresi Uzatılıyor Mu?

Yurt Dışı Telefon ve Araçların, Türkiye’deki Kullanım Süresi Uzatılıyor Mu?

Teknolojiseverleri mutlu edecek bir haber geldi. AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, gurbetçilerin rahat etmesi için, telefon ve araçların süresinde revizeyi müjdeledi.

Yurt dışı telefon ve araçlardaki sürenin uzatılacağı haberi en çok teknoloji meraklılarını sevindirdi. Türkiye’de özellikle de Apple cihazları yurt dışından getiriliyordu. Buradaki kullanım süresi 120 gün ile kısıtlıydı.

Yeni gelen açıklama ile beraber 120 günlük kullanım süresi 180 güne çıkarılacak. Aylık bazda süre 4 aydan 6 aya çıkarılmış olacak. Bu da hem yurt dışından cihaz getiren için büyük kolaylık olacak hem de gurbetçi vatandaşların yurt içinde kullanımını rahatlatacak.

TELEFON VE ARAÇLARA YENİ GÜNCELLEME

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, yeni yaptığı sosyal medya paylaşımında müjdeyi verdi. Yurt dışından getirilen telefon ve araç kullanımında yeni süreyi paylaştı.

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sırakaya’nın yaptığı duyuruya göre süreler artırıldı. Sırakaya sosyal medya üzerinden şu paylaşımı yaptı;

Yurt dışından getirilen mobil cihazların Türkiye'de kaydedilmeden kullanılma süresinin 120'den 180 güne çıkarılacağını ve geçici ithalat kapsamında Türkiye'ye getirilen araçların ülkede kalma süresinin de yurt dışından emekli olanlar için 4 yıla çıkarıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler