Türkiye’de Görülen Kanser Türleri

Türkiye’de Görülen Kanser Türleri

Kanser önceki zamanlarda çok can kaybına sebep olmuş olsa da son zamanlarda gelişen ilaç teknolojileri ile kanser hastalıklarının çoğunluğuna karşı tedbirler alınmış olmaktadır

Kanser önceki zamanlarda çok can kaybına sebep olmuş olsa da son zamanlarda gelişen ilaç teknolojileri ile kanser hastalıklarının çoğunluğuna karşı tedbirler alınmış olmaktadır. Kanser hastalığı birçok çeşidi olduğu gibi dünya üzerinde de milyonlarca ölüme ulaşmış bir hastalıktır. Kanser hastalığının bazı türleri çok çabuk tedavi edilse bile kimi çeşitleri ise ölümcül olup çok uzun uğraşlar sonucu tedavi edilmektedir veya ölümle sonuçlanmaktadır. Kanser hastalığı inana vücudundaki bir parçada hücrelerin normal sayısının çok üstüne çıkarak tümör şeklini almasına denir. Ülkemizde ise kanser türlerinin birçoğu görülmektedir. Aşağıdaki yazımızda ülkemizdeki kanser türlerini sizlere aktaracağız.

Mide Kanseri

Mide duvarı içerisinde tümörleşme ile gelişen ve sebepleri arasında sigara, alkol düzensiz ve sağlıksız beslenme, genetik etmenler, gibi faktörlerin olduğu dünya üzerinde ve ülkemizde sıklıkla görülen bir kanser türüdür.

Cilt Kanseri

Bay ve bayanlarda en sık rastlanılan kanser hastalığı cilt kanseridir. Yanlış ilaç kullanımı ve aşırı derecede güneşe, soğuğa maruz kalmak ve genetik etmenlerin neden olduğu bir türdür.

Gırtlak Kanseri

Gırtlak Kanseri genellikle ülkemizde erkeklerde görülen bir kanser türüdür. Görülme sıklığı olarak 1 milyon kişi içinden 65 kişide görülen bir hastalıktır. Ses tellerini doğrudan etkilediği için direkt olarak bu hastalığa yakalananların sesini etkilemektedir.

Meme Kanseri

Dünya üzerinde yaygın olarak kadınlarda görülen bir tür kanserdir. Meme dokularının bozulması ile özdeşleşmiş bir hastalıktır. Memelerde anormal derecede büyüme veya şekil bozukluğu ile belirti gösterir. Bir diğer belirtisi ise meme bölgesinde veya koltuk altında kist ve kitle oluşması durumudur.

Akciğer Kanseri

Dünya üzerinde ve ülkemizde yaygın olarak görülen bir hastalık türüdür. Akciğerdeki hücrelerin kontrollerini kaybedip olağan dışı büyümesi ile tümör dönüşmektedir ve bu hastalığa ise akciğer kanseri denmektedir. Ses kısıklığı, balgamda kan olması, nefes darlığı, soluk alıp verirken hırıltı olması gibi birçok belirtisi vardır.

Prostat Kanseri

Dünya genelinde erkeklerde yaygın olarak görülen bir hastalıktır. Bir salgı bezi olan prostattaki hücrelerin kontrollerinin kaybedilecek tümöre dönüşmesi sonucu olmaktadır. Belirtileri idrara çıkamama, idrar yaparken yanma, idrarda kan görme gibi birçok belirtisi vardır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler