Dikkat! Bu Ot İnsanı Zehirliyor: 30 Kişi Hastanelik Oldu

Dikkat! Bu Ot İnsanı Zehirliyor: 30 Kişi Hastanelik Oldu

Güzelavrat otu olarak bilinen bitki, insanı zehirliyor. Son 1 ayda artan vakalar sonrasında uzamanlar uyardı. Ölüme henüz rastlanmazken, vücutta ciddi etkilileri oluyor. Detaylar haberde…

Bitki, ilk olarak Kayseri’de zehirleme vakasıyla ortaya çıktı. Hastalıkların büyük çoğunluğu Kayseri Şehir Hastanesi’nde bildirildi. Türkiye’nin genelinde de bu tip vakanın olabileceği uzmanlar tarafından aktarıldı.

Güzelavrat otuna karşı, vatandaşlar uyarıldı. Uzman doktorlar, her vücutta aynı tepkinin vermeyeceğini aktardı. Ot karşısında tüketiminin dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı.

1 AYDA 30 KİŞİ ZEHİRLENDİ

Kayseri Şehir Hastanesi, “güzelavrat otu” hakkında yazılı açıklama yaptı. Hastane, otun “atropa belladonna” tüketimiyle ilgili zehirli olduğu vurgulandı.

Kayseri Şehit Hastanesi Acil Tıp Kliniği’nde uzman olan Doç Dr Ömer Salt, konuya ilişkin açıklama yaptı. Yabani bir tür olduğunu aktaran Salt, vatandaşları şu şekilde uyardı;

Son bir ay içinde vaka sayımız neredeyse 30'u geçti ve bunların önemli bir kısmı da yoğun bakım ihtiyacı duydu. Halkın bilgilendirilmesi önem arz ediyor. Ota güzelavrat denilmesi, özellikle eski çağlarda kadınların güzelleşmek amacıyla bu otu sıvı hale getirilip gözlerine damlatarak göz bebeklerini büyütmesinden kaynaklanıyor.

Ispanak gibi yeşil yapraklı bitkilerin arasına karışıyor. Hastaların başvuru şikayetleri çok değişik oluyor. Bazı hastalar 'kendimi iyi hissetmiyorum', 'ateş bastı', 'idrarımı yapamıyorum' diyor. Bazısı da hasta için 'Evde oturuyorduk, aniden kalktı, çöpleri karıştırmaya başladı.

Hiçbir hastalığı yok' diyor. Bazısı da 'Biz de aynı yemekten yedik, zehirlenmedik. Bizde böyle bir etki olmadı.' diyor. Zaten onlara da söylüyoruz, bir ilacın ya da bir maddenin zehir olup olmadığını belirleyen şey dozudur. O hastaya denk gelen doz daha yüksek olduğu için bu tip belirtilere neden oluyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler