Son Dakika! Yerel Seçim Tarihi Bu Gece Resmi Gazetede Yayımlandı!

Son Dakika! Yerel Seçim Tarihi Bu Gece Resmi Gazetede Yayımlandı!

Yerel seçimler için tarih belli oldu. Resmi Gazetede yayımlanan yerel seçim tarihi 31 Mart olarak yayımlandı. İşte ayrıntılar...

Türkiye'de her 5 yılda bir gerçekleşen yerel seçimlerin 2024 yılındaki tarihi sonunda resmi olarak belirlendi. Yüksek Seçim Kurulu Kararı, Resmi Gazete'de yayınlandı ve yerel seçim tarihi 31 Mart 2024 olarak açıklandı.

YEREL SEÇİM TARİHİ BELLİ OLDU! 

Yerel seçim tarihi Resmi Gazetede yayınlandı. Belediye başkanları, büyükşehir belediye başkanları, belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyeleri, muhtarlar ve ihtiyar heyetlerinin seçilmesi için belirlenen tarih yayımlandı. Yüksek Seçim Kurulu kararına göre, mahalli idareler seçimi 2024 yılı Mart ayının son pazar günü olan 31 Mart'ta yapılacağına dair resmi gazetede yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan Yüksek Seçim Kurulu kararına göre, mahalli idareler seçimi 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak. Seçmen kütüğü güncellemeleri ise 1 Ekim 2023 tarihinden Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirlenen seçim takvimi başlangıç tarihine kadar yapılabilecek. 

 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler