Metin Külünk Kimdir? Geçmişi

Metin Külünk Kimdir? Geçmişi

Metin külünk kimdir, geçmişine baktığımızda birçok alanda yöneticilik yaptığını görmekteyiz. Birçok kuruluşta üyeliği bulunmaktadır...

16 Kasım 1960’da Rize’nin Güneysu ilçesinde dünyaya gelen Metin Külünk’ün babası Muhammed Külünk’tür. Annesi ise Şaziment Külünk 'tür. Eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünde tamamlamıştır. Askerliğini tamamladıktan sonra ise İnanç ve Dış Ticaret hizmetleri bünyesinde 1984 yılında işe başlamıştır.

İnşaat mühendisidir.  Milli Türk Talebe Birliği  Orta Öğrenim Kurulu üyeliği de yapmıştır.  Ayrıca Metin Külünk Akıncılar Teşkilatı ve Milli Selamet Partisi İl gençlik Yönetim Kurulu Üyeliğinde yer aldı. Bunların dışında İstanbul il Teşkilat Başkanlığında görevini de başarı ile icra etmiştir. Bunlarla yetinmeyen Külünk İstanbul il SKM başkanlığı görevlerinde bulundu. Evlidir ve kız babasıdır.  Eşi Semra Külünk kızı ise Tuğba Külünk’tür. 24. Dönemde İstanbul milletvekili seçilen Metin Külünk, halen Adalet ve Kalkınma  partisi  üyesidir.  2011 ve 2018 yılları arasında  Türkiye Büyük Millet Meclisinde milletvekilli Olarak görev yapmıştır.  Birçok başarılı makaleye de imza atan Külünk’ün beş tane de yayımlanmış kitabı vardır. 

Metin Külünk Ne İş Yapıyor? 

Metin Külünk eğitim hayatını Yıldız teknik üniversitesi inşaat mühendisliği bölümünü bitirerek tamamlamıştır. 1984’de ise özel bir firmada çalışma hayatına atılmıştır. Yazarlık yeteneği olan Metin Külünk’ün yayımlanan kitapları şunlardır;

  • Küreselleşen Dünyada Türkiye ( 2005 )
  • Barışı Arayan Dünya (2007)
  • Anadolu Düşüncesi Temelinde Büyük Türkiye ideali (2009)

Rengarenk şehir İstanbul, Büyük Anadolu Aklı, (2016) 140'lık Hâsılıkelam , Dediki Bombolayacaklar (2016 )  kitapları yayımlanmıştır. Aynı zamanda birçok makale yazmıştır.  Metin Külünk,  hem Türk siyasetçi hem de mühendistir. 2001 yılından beri Adalet ve kalkınma partisi bünyesinde yer almaktadır. 

Metin Külünk Geçmişi?

Metin külünk kimdir, geçmişine baktığımızda birçok alanda yöneticilik yaptığını görmekteyiz. Birçok kuruluşta  üyeliği bulunmaktadır. Metin Külünk,  RİZE vakfı, Güneysu derneği, Tepebaşı köyü derneği, mimar ve mühendisler  Grubu, Fenerbahçe Spor kulübü, İstanbul tasarım derneği, Külünk eğitim ve kültür derneği, İstanbul tekstil ve konfeksiyon ihracatçılar Birliği, Uluslararası nakliyeciler derneğidir.  Ayrıca Metin Külünk,  kendi yazıların verdiği iki web sitesi bulunmaktadır. Adalet ve kalkınma partisinde MKYK üyesi olup çalışmalarını yürütmektedir. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler