Asgari Ücret Zammı Ne Kadar Olacak

Asgari Ücret Zammı Ne Kadar Olacak

Yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar tarafından asgari ücret zammı ne kadar olacak sorusu...

Yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar tarafından asgari ücret zammı ne kadar olacak sorusu araştırılmaya başlandı. Asgari ücretle maaş alan bütün vatandaşları yakından ilgilendiren konu giderek sonuca daha da yaklaşmaya başladı. Asgari ücretin belirlenmesine dair yapılacak olan ikinci toplantı için de çok az bir vakit kaldı. Asgari Ücret Tespit Komisyonun ikinci toplantısının 14 Aralık’ta yapılacağı belirtildi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını 7 Aralık’ta yapmıştı ancak 14 Aralık’ta yapılacak olan ikinci toplantıdan sonra konunun netleşmesi ve vatandaşlara bu konuda bir açıklama yapılması bekleniyor.

Asgari Ücret İçin Tahmin Edilen Senaryolar Neler?

Yeni yılın yaklaşması ile birçok alanda fiyat artışı olurken asgari ücrete de zam yapılacağı açıklandı. Bu açıklamadan sonra asgari ücretle maaş alan vatandaşlar tarafından asgari ücret zammı ne kadar olacak sorusuna tahminler yürütülmeye başlandı. 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren asgari ücretten yapılan gelir ve damga vergisi kesintilerine son verilmişti. Buna göre yeni asgari ücret için bazı tahminler yapılıyor. Net asgari ücretin 8 bin TL’ye çıkarıldığı durumda brüt asgari ücret 9412 TL olması bekleniyor. Net asgari ücretin 8250 TL olması durumunda brüt ücretin 9706 TL olması tahmin ediliyor. Bir diğer ihtimal olan net asgari ücretin 8500 TL olması durumunda ise brüt ücretin 10 bin TL olması bekleniyor.

Halkın Asgari Ücret Beklentisi

Yeni yıl ile birlikte asgari ücret zammı ne kadar olacak sorusuna halk bazı talep ve tahminlerde bulunmaya başladı. Yeni yıldaki asgari ücret beklentisini anlamak üzere Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bir anket yaparak anket sonucunu Asgari Ücret Tespit Komisyonun 7 Aralık’ta yapılan ilk toplantısında sunmuştur. Ankete katılan asgari ücretle maaş alan vatandaşların asgari ücret beklentisi 7.536,30 olarak belirlenirken işverenlerin beklentisi ise 7.050,40 belirlenmiştir. Asgari ücretle maaş alanların ya da işverenlerin dışında diğer vatandaşların asgari ücret beklentisi ise 7.845,50 TL olarak ortaya çıkmıştır. Bu veriler doğrultusunda Asgari Ücret Tespit Komisyonu 7 Aralık’ta yaptığı birinci toplantıdan sonra ikinciyi bir toplantıyı 14 Aralık’ta yaparak toplantı sonucunun halka açıklanması beklenmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler