Kritik Görüşme Sona Erdi: Erdoğan ve Miçotakis'ten Önemli Açıklamalar...

Kritik Görüşme Sona Erdi: Erdoğan ve Miçotakis'ten Önemli Açıklamalar...

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Beştepe'de düzenlenen ortak basın toplantısında bir araya geldi. Toplantıda terörle mücadele konusu da gündeme geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis'le konuşmasında terör örgütleriyle mücadelede Yunanistan ile mutabık olduklarını vurguladı.

"TERÖR ÖRGÜTLERİNE BÖLGEMİZDE YER OLMADIĞINA MUTABIKIZ"

Cumhurbaşkanı Erdogan, Baştepe'de Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'le bir araya geldi. Ortak basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdogan, özellikle FETÖ, PKK, DHKP-C gibi terör örgütlerinin bölgedeki tehditler arasında olduğunu belirtti ve bu terör örgütlerine karşı ortak bir mücadele anlayışı benimsediklerini ifade etti.

Erdoğan, "Yunanistan'la terör örgütleriyle mücadele anlayışımız giderek güçleniyor. Terör örgütlerine bölgemizde yer olmadığına mutabıkız." şeklinde konuştu.

kritik-gorusme-sonrasi-kamera-karsisina-gecen-17324280-8540-m.png

"İKİLİ TİCARETİMİZİ 10 MİLYAR DOLARA ÇIKARMA HEDEFİMİZ VAR"

"Miçotakis'i Ankara'da misafir etmekten memnuniyet duyuyoruz. Diyalog kanallarını açık tutmada mutabakatımız var. Sayın Başbakanla son derece samimi ve yapıcı bir görüşme gerçekleştirdik. İkili gündemimizde yer alan konuları etraflıca gözden geçirdik. İkili ticaretimizi 10 milyar dolara çıkarma hedefimiz var.

FETÖ, PKK, DHKP-C gibi terör örgütleri gündemimizdeydi. Yunanistan'la terörle mücadele konusunda anlayış birliğimiz giderek güçleniyor. Terör örgütlerine, bölgemizin geleceğinde yer olmadığına dair mutabıkız. İlişkilerimizdeki olumlu atmosferin Yunanistan'daki Türk azınlık ve soydaşlarımızın haklarının karşılanmasına katkı sağlamasını bekliyoruz. Kıbrıs sorununun Ada'daki gerçekler temelinde adil, kalıcı çözüme kavuşturulması mühimdir. Böyle bir adım, bölgemizin istikrar ve huzurunu güçlendirecektir."

"HAMAS BİR TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİLDİR"

"Türkiye olarak İsrail'i ateşkese zorlamaya Filistin Devletinin tanınırlığını artırmaya yönelik diplomatik temaslarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz. 35 bini aşan Filistinli masum sivilin katledilmesi karşısında Batılı ülkeler başta olmak üzere uluslararası toplum sesini artık daha gür çıkarmalıdır. Hamas bir terör örgütü değildir. Hamas, topraklarını koruyan bir direniş örgütüdür"

YUNANİSTAN BAŞBAKANI MİÇOTAKİS'TEN AÇIKLAMALAR GELDİ

"Son 10 ay boyunca 4. Türkiye ziyareti gerçekleştiriyorum. Aramızdaki anlayış ve ilişki ortamı devamlı daha olumlu bir şekilde gelişiyor. Pozitif diyaloğu devam ettirmekte kararlı olduğumuzu gösterdik.

İsrail'in kara saldırısı ve işgali kabul edilemez. Gazze'de siviller korunmalı. Türkiye'nin AB üyeliğine destek vermeyi sürdüreceğiz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler