Kemal Kılıçdaroğlu Kimdir?

Kemal Kılıçdaroğlu Kimdir?

Türk siyasetinin dönem dönem öne çıkan isimleri yer alıyor. Son dönemlerin en çok öne çıkan isimlerinden bir tanesi hiç tartışmasız bir biçimde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı olan sayın Kemal Kılıçdaroğlu. Son dönemlerde tüm gözler onun üzerine...

Türk siyasetinin dönem dönem öne çıkan isimleri yer alıyor. Son dönemlerin en çok öne çıkan isimlerinden bir tanesi hiç tartışmasız bir biçimde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı olan sayın Kemal Kılıçdaroğlu. Son dönemlerde tüm gözler onun üzerine çevriliyor. Yaptığı adalet yürüyüşü ve düne nazaran daha radikal olan davranışları ile Kemal Kılıçdaroğlu siyeset gündeminin ilk sırasına oturuyor. Bu noktada en çok merak edilen olguların başında ise kim olduğu geliyor. 

Kemal Kılıçdaroğlu 17 Aralık 1949 Tunceli ili Nazımiye ilçesi Ballıca köyü doğumludur. Tam adı ise Kemal Karabulut olup sonrasında bir takım nedenlerden ötürü soyadını değiştirmiştir. Kendisi 22 Mayıs 2010 tarihinden itibaren Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı olup bu görevi bir önceki parti başkanı olan Deniz Baykal'dan devralmıştır.22. 23. 24. 25. 26.27. dönem CHP milletvekilidir. Partiye katıldığı sene Türk siyasi hayatında bambaşka bir dönüm noktası olan 2002 senesidir. Kemal Kılıçdaroğlu evli ve 3 çocuk babasıdır.

Eğitim ve İş Yaşamına Genel Bakış

Eğitim hayatına bakıldığında ise ilk orta ve lise öğrenimini babasının tapu memuru olması sebebi ile Erciş, Elazığ, Tunceli ve Genç gibi yerlerde tamamlamıştır. Mezun olduğu lise Elazığ Ticaret Lisesidir. Üniversite eğitimini ise  Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisinin Ekonomi-Maliye bölümünden tamamlamıştır. Bugün bu okul Gazi Üniversitesi  İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olarak bilinmektedir. Alevi kökenli bir ailenin üyesidir.

İş yaşamına gelindiğinde ise herkes kendisinin Sosyal Güvenlik Kurumu ya da eski adı ile Sosyal Sigortalar Kurumunun Genel Müdürü olarak bilir. Lakin öncesinde beş yıllık kalkınma planı hazırlayan uzmanlardan bir tanesidir. Bir dönem ders vermiş ve yine bir dönem Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu üyesi olmuştur.

Altılı Masanın Adayı Olacak mı?

Kemal Kılıçdaroğlu halen altılı masa olarak adlandırılan Millet İttifakında partisini temsil eden kişidir. Son dönemlerde en çok merak edilen olgulardan bir tanesi Altılı Masanın 2023 seçimlerinde ortak adayı olup olmayacağıdır. Kendisinin bu konuya olumlu baktığı kulislerden gelen haberler arasında iken kendisinden bu konuda yapılan resmi bir açıklama henüz yoktur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler