HÜDA PAR Adayıyla Aynı Fotoğrafta Poz Veren DEM Parti Adayı Mehdi Öztütün İhraç Edildi!

HÜDA PAR Adayıyla Aynı Fotoğrafta Poz Veren DEM Parti Adayı Mehdi Öztütün İhraç Edildi!

DEM Parti'nin Batman eş başkan adaylarından Mehdi Öztüzün, Batman Petrolspor maçında HÜDA PAR adayı Serkan Ramanlı ile poz vermesi sonucu partisinden ihraç edildi.

HÜDA PAR Batman Belediye Başkan adayı Serkan Rahmanlı ile Batman Petrolspor maçında birlikte görüntülenen Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Batman Belediye Eş Başkan adayı Mehdi Öztüzün, hakkında başlatılan inceleme sonucu partisinden ihraç edildi. DEM Parti Batman İl Örgütü Eşbaşkanı Songül Korkmaz, Öztüzün'ün ihraç edildiğini duyurarak partinin tutumunu belirtti. 

DEM PARTİ ADAYI İHRAÇ EDİLDİ

HÜDA-PAR Başkan adayı Serkan Ramanlı ile Batman Petrolspor maçında tribünde yan yana görüntülenen DEM Parti Başkan adayı Mehdi Öztüzün, partisi tarafından soruşturmaya tabi tutuldu. Soruşturmanın ardından Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Batman Belediye Eş Başkan adayı Mehdi Öztüzün, partisinden ihraç edildi. 

BATMAN KURUMLAR KOORDİNASYONU AÇIKLAMA YAPTI

Batman Kurumlar Koordinasyonu yaptığı açıklamada, "Mehdi Öztüzün’ün partimiz ve kurumlarımız ile herhangi bir bağı kalmamıştır. Öztüzün’ün belediye eşbaşkan adayımız olmadığını kamuoyuna duyuruyoruz” 

"Kadın özgürlük mücadelemizin önemli bir kazanımı olan ve dünya demokrasi tarihine geçen eşbaşkanlık sistemi partimiz açısından asla taviz verilmeyecek bir devrimdir. Partimizin her kademesinde uygulanan bu ilke seçimler için de geçerlidir.

Yerel yönetimlerin herhangi bir kademesine seçilmek için partimize başvuran her aday adayı bu ilkeyi kabul ederek başvuru yapmıştır. Partimizin programında, halk oylaması yönetmeliğinde bu husus açıkça ifade edildiği gibi kurullarımızca 31 Mart Seçimleri için aday adaylarıyla yapılan mülakatlarda da bu husus açıkça ifade edilmiş ve tüm aday adayları eşbaşkanlık ilkesini kabul ettiklerini beyan etmiştir. Bize başvuran tüm aday adaylarımız, ‘eşbaşkanlık’ için başvurmuştur.

Halk oylamamız büyük bir başarıyla sonuçlandıktan sonra Batman Belediye Eşbaşkan adayı olarak seçilen Mehdi Öztüzün beyanının aksine bir tutumun içine girmiştir. İl örgütümüz ve merkezi komisyonlarımızın tüm çözüm çabalarına rağmen bizim açımızdan kadın iradesinin yok sayılması ve eşbaşkanlık ilkemizin reddi anlamına gelen ‘Belediye Başkanı’ olma tutumunda ısrar etmiştir.

Gelinen aşamada partimize, yurtseverlik kültürümüze ve kadın iradesine karşı tutumu nedeniyle Mehdi Öztüzün ile partimiz ve kurumlarımız ile herhangi bir bağı ve ilişkisi kalmamıştır. Öztüzün’ün belediye eşbaşkan adayımız olmadığını kamuoyuna duyuruyoruz.” ifadelerini paylaştı.

MEHDİ ÖZTÜTÜN: "AÇIKLAMA YAPMAMA İZİN VERİLMEDEN AÇIKLAMA YAPILDI"

“Maç günü Bağlar mahallesinin gençleriyle kalabalık bir şekilde stadyuma giriş yaptık. Taraftarın büyük ilgisiyle karşılaştık. O arada Serkan Ramanlı protokol tribününde oturuyordu. Biz maç izlemeye devam ettik. Maça konsantre olduk. Sonradan Serkan Ramanlı yanımıza geldi ve ben maçı izlerken böyle bir fotoğraf çekildi. Bundan sonra X platformunda benim hakkımda, benimle görüşülmeden bir şeyler paylaşıldı. İl yönetimi olayın nasıl geliştiğini bana sormadan, açıklama yapmama izin vermeden böyle bir açıklama yapıldı. Zaten ben de X’te gördüm paylaşımlarını”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler