Ekrem İmamoğlu Kimdir! İşte Hayatı

Ekrem İmamoğlu Kimdir! İşte Hayatı

Ekrem İmamoğlu, İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Mühendislik Fakültesi'nde eğitim gördükten sonra Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde yöneticilik yaptı. 2017 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne aday oldu ve seçildi. 2019 yılında yapılan yerel....

Ekrem İmamoğlu, İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Mühendislik Fakültesi'nde eğitim gördükten sonra Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde yöneticilik yaptı. 2017 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne aday oldu ve seçildi. 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde tekrar aday olunca İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak göreve devam etti. Bu sırada İstanbul'da birçok yenilikçi projeyi hayata geçirmeye çalıştı ve sosyal adalet, çevre ve ekonomik kalkınma gibi konulara önem verdi. İmamoğlu, görev süresi boyunca İstanbul'da yapılacak olan yatırımları ve projeleri planlamaya çalıştı ve şehir için önemli bir lider olmaya çalıştı. 

Ekrem İmamoğlu Eğitim Hayatı

Ekrem İmamoğlu, Türkiye'nin İstanbul ilinde Belediye Başkanı olarak görev yapmaktadır. İmamoğlu, Trabzon lisesinden mezundur. Daha sonra Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde lisans eğitimini tamamlamış ve Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde yüksek lisans yapmıştır. İmamoğlu, Türkiye'nin Kocaeli ilinde değişik işletmelerde yöneticilik yaptıktan sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde çalışmaya başlamış ve ilçe belediye başkanı olarak atanmıştır. Daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde genel sekreter ve başkan yardımcısı görevlerinde bulunmuş ve 2019 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanlığına seçilmiştir.

Ekrem İmamoğlu Aile Hayatı 

Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da doğmuş ve büyümüştür. İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu ve çocukları hakkında bilgi verilebilir. Dilek İmamoğlu, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur ve avukatlık yapmaktadır. İmamoğlu'nun çocukları ise lise öğrencileridir. İmamoğlu, ailesine ve çocuklarına çok değer verir ve onlarla vakit geçirmeyi sever. 

Ekrem İmamoğlu'nun Seçilme Şekli

Ekrem İmamoğlu, Türkiye'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Belediye Başkanı olarak seçildi. Türkiye'de yerel yönetimlerin belediye başkanları genellikle belediye seçimleriyle seçilirler. Belediye seçimleri, Türkiye'de yerel yönetimlerin belediye başkanları, meclis üyeleri ve muhtarlarını seçmek için yapılan seçimlerdir. İmamoğlu, 2019 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkanlığı için aday oldu ve seçimleri kazandı.

 Seçimlerin ardından, Türkiye Cumhuriyeti Anayasa Mahkemesi tarafından yapılan bir yargılama süreci sonucu, İmamoğlu'nun seçimleri geçersiz sayıldı ve yeniden seçim yapıldı. İmamoğlu, 2020 yılının Mart ayında yapılan yeniden seçimlerde tekrar aday oldu ve seçimleri kazandı. Bu sayede, İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkanı olarak seçildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler