Ekrem İmamoğlu Hapse Girebilir mi?

Ekrem İmamoğlu Hapse Girebilir mi?

Eğer ceza kesinleşirse TCK 53. madde kanunlarınca Ekrem İmamoğlu tüm haklarını kaybedecek. Buna göre Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliği belediye il, köy gibi kurum ve memuriyet haklarından mahrum olunması bekleniyor..

Ekrem İmamoğlu’nun Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği gerekçesi ile yargılandığı davada duruşma başladı. Karar için mahkeme heyetinin 30 dakika ara vermesinin ardından başlayan duruşma da mahkeme heyetinin 2 yıl 7 ay 15 gün ceza almasına karar verildi. 

Ceza kararının ardından gündeme bomba gibi düşen kararda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun avukatlarının karara itiraz etme hakkında bulunuyor. Kararın ardından İmamoğlu’nun avukatları kararın iptali için bölge adliye mahkemesine gitmesi bekleniyor.

Ekrem İmamoğlu’nun Neyle Yargılandığı Merak Ediliyor

Ekrem İmamoğlu’nun 4 Kasım 2019 yılında yaptığı açıklamada 31 Mart seçimlerini iptal ettirenlerin ahmak olduğu yönünde yaptığı sözleri nedeni ile İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı. Kamu görevlilerine karşı zincirleme hakaret suçu nedeni ile Ekrem İmamoğlu için hapse girecek mi sorusu merak konusu oldu. Yapılan dava sonrası Ekrem İmamoğlu hakkında indirimsiz olarak 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası alma kararına varıldı. Açıklanan karardan sonra Ekrem İmamoğlu’nun avukatları devreye girerek itiraz haklarını bölge mahkemesine götürmeleri bekleniyor.

Dava sonrası Ekrem İmamoğlu’nun avukatları da kararın istinafı için bölge adliye mahkemesine itiraz hakları bulunuyor. Son sözü yargıtayın söyleyeceği karar da kararın onaylanması ile birlikte İmamoğlu için seçme ve seçilme hakkının kaybedileceği bildiriliyor.

İmamoğlu Ceza Alacak mı?

Eğer ceza kesinleşirse TCK 53. madde kanunlarınca Ekrem İmamoğlu tüm haklarını kaybedecek. Buna göre Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliği belediye il, köy gibi kurum ve memuriyet haklarından mahrum olunması bekleniyor. Ayrıca Ekrem İmamoğlu’nun seçme seçilme hakları ehliyeti vesayet ve kayyımlığa ait hizmetlerinin haklarından, dernek, kooperatif, siyasi parti denetçisi ve yöneticisi olmaktan sendika ve şirketlerde yöneticilik gibi vasıflardan kendi sorumluluğunca tacir ve serbest meslek erbabı olarak görev icra etmesinin mümkün olmayacağı kararına varılacak. 

Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanı Adayı Olabilir mi?

Merak edilen sorulardan biri Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanlığına aday olup olamayacağı hakkında sorular idi. Bu sorulara cevap veren Özdemir ise yaptığı açıklamada 6 ay zaman zarfının istinaf sürecine yetmeyeceğini ve karara göre istinaf mahkemesinin cezayı kaldırma ve beraat ettirme yetkisinin olduğunu beyan ederek sözlerine yargıtayın kararı bozabileceğini ekledi. Ceza için ayrıca para cezasına çevrilme durumunun olacağını yaptığı konuşma da açıkladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler