Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan EYT Açıklaması Geldi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan EYT Açıklaması Geldi!

Recep Tayyip Erdoğan sonunda emeklilikte yaşa takılanlar için beklenen açıklamayı yaptı. Sosyal medyada siyasetçilerin ağzında internette çok fazla dolaşan EYT..

Recep Tayyip Erdoğan sonunda emeklilikte yaşa takılanlar için beklenen açıklamayı yaptı. Sosyal medyada siyasetçilerin ağzında internette çok fazla dolaşan EYT ile ilgili tek konuşmayan isim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan. Sonunda bu soru ona da yöneltildi ancak Recep Tayyip Erdoğan bunun makul bir talep olmadığını böyle bir kanun böyle bir içerik bulunmadığını ancak şu anda farklı bir algı yapılarak millete böyle bir talep oluşturulmaya çalışıldığını ifade etti. Kanun ile değil ama siyasetle bir şekilde bunu gündemde tutarak yapılabilir göstermeye çalışıldığını söyledi. Ancak 38 yaşında 42 yaşında kişilerin 20 yıl çalışarak emekli olmasının makul olmadığını söyleyerek Recep Tayyip Erdoğan böyle bir yükü milletin sırtına nasıl yükleriz dedi

Milletin Sırtına Böyle Bir Yük Yüklemeyelim! Bu Hak Bu Adalet Değil Dedi

Devlet başkanı Recep Tayyip Erdoğan son katıldığı programda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Recep Tayyip Erdoğan'a yöneltilen sorular içerisinde EYT ile ilgili bir soru da vardı. İlk kez EYT ile ilgili açıklama yapan Recep Tayyip Erdoğan bu konuya çok da sıcak bakmadığını şu sözlerle ifade etti; İnsanların 38 yaşlarında 42 yaşlarında sırf 20 yıl çalışmış oldukları için emekli olmalarının doğru olmadığını bu kişilerin devletten 40 sene boyunca maaş alacaklarını bunun ise çok da doğru olmadığını söyledi bu şekilde emekli olmayı bekleyen 6 milyonun üzerinde insan olduğunu bunun ise devletimize yıllık olarak 75 milyon liralık bir maliyetinin olduğunu söyledi. Bunu söylerken de milletimizin sırtına böyle bir yükü nasıl yükleriz 75 milyon bir maliyet çok değil mi bu nasıl bir hak bu nasıl bir adalet olur eğer böyle bir şey yapılsa dedi.

Sosyal medyada haberlerde internette emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili birçok yeni açıklamalar duyuluyor görülüyor. Hatta bununla alakalı dernekler kuruluyor propagandalar yapılıyor ancak bunun bir olur yolu görülemiyor. Kanunda EYT'de alakalı makul bir madde yoktur ama siyasette vardır! Bu siyasi propagandalara itibar edilmemeli millet kendinin bu noktadan sömürülmesinin önüne geçmelidir dedi.  Bu ülke bu millet yanlış siyasi propagandalardan ve farklı algılar oluşturulmasından vaktiyle de çok çekti herkes bilir. Şimdi ise bu yanlış popüler siyasi algı oluşturma kültürünü tekrardan uyandırmayalım dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler