Ekrem İmamoğlu Google Aramalarında ‘eski’ Belediye Başkanı Olarak Gösterildi

Ekrem İmamoğlu Google Aramalarında ‘eski’ Belediye Başkanı Olarak Gösterildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu arama motoru olan Google tarafından skandal bir duruma maruz bırakılmıştır. Google Ekrem İmamoğlu yazılıp arama tuşuna basıldığı zaman, eski Büyükşehir Belediye Başkanı olarak gösterildi....

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu arama motoru olan Google tarafından skandal bir duruma maruz bırakılmıştır. Google Ekrem İmamoğlu yazılıp arama tuşuna basıldığı zaman, eski Büyükşehir Belediye Başkanı olarak gösterildi. Bu Wikipedia da ortaya atılan yanlış Ekrem İmamoğlu’nun canının sıkılmasına sebep olmuştur. Bu konuyla alakalı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basın Sözcüsü Murat Ongun bu haber üzerine Google da ki bir temsilci ile yazışmalarını paylaştı.  Bu yazışmalarda yapılan yanlışın düzelebileceğini ama bunun hemen değil biraz zaman alacağını bildirmiştir.

Tekrardan Murat Ongun paylaşımında “  Google’nin yapmış olduğu hatanın ciddiye alınmaması gerektiğini. Bir kaç tane kendini akıllı sanan insanların Wikipedia üzerinden yapmış oldukları yanlış bilgiyi önemsememeleri gerektiğini bildirerek vatandaşlara teşekkür etmiştir.

Ekrem İmamoğlu’na Verilen Ceza

Ekrem İmamoğlu YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle, YSK Ekrem İmamoğlu’na dava açmıştı. Bu davanın sonucu olarak Yerel mahkemenin kararı ile henüz daha kesinleşmedi. Ceza kararı alan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu bu şekilde yapılan bir yanlışlık nedeniyle eski büyükşehir belediye başkanı olarak gösterildi. YSK üyelerine yapılan hakaret suçlamasında 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasaklılık alan Ekrem İmamoğlu Google tarafından eski belediye başkanı olarak gösterildi. Ancak alınan karar Ekrem İmamoğlu’nun karşıt itirazından dolayı hala kesinleşmemiştir. Google bu yaptığı hata büyük tepkiler çekmiştir.

İstanbul Seçimlerde Gelen Zafer

2019 yerel seçimlerinde aday olduğu cumhuriyet halk partisinden İstanbul ilinden büyükşehir belediye başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu en yakın rakibi olan Adalet ve kalkınma partisi adayı olan Binali Yıldırım’a karşı iki kez tekrarlanan seçimi de kazanarak İstanbul belediye başkanı olmuştur.

Ekrem İmamoğlu Kimdir?

İstanbul büyükşehir belediyesi başkanı olan Ekrem İmamoğlu 1970 Trabzon Akçaabat doğumludur. Dilek İmamoğlu ile evlidir.3cocuk babasıdır. 1995 yılında başladığı İstanbul üniversitesi insan kaynakları yönetimi alanında başladığı öğretim hayatına ara vermiş Beylikdüzü belediye başkanı olduktan sonra yapılan öğrenci affı ile yüksek lisansını tamamladı. 30 Mart 2014 seçimlerinde Beylikdüzü belediyesi başkanı olarak göreve başlamıştır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler