Küçük Ve Orta Ölçekli Otelcilerden Tga Seçimine Boykot

Küçük Ve Orta Ölçekli Otelcilerden Tga Seçimine Boykot

TÜRKİYE Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'nda (TGA), 18 kişilik yönetim kurulundan konaklama sektörünü temsilen 12'sinin belirleneceği 25 Aralık'taki...

TÜRKİYE Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'nda (TGA), 18 kişilik yönetim kurulundan konaklama sektörünü temsilen 12'sinin belirleneceği 25 Aralık'taki seçimle ilgili, küçük ve orta ölçekli otellerin temsilcileri boykot kararı aldı.

TGA'nın 25 Aralık Pazar günü, konaklama tesislerini temsilen Türkiye'nin 7 bölgesinden toplam 12 kişi ile yeme-içme-eğlence-deniz tesislerini temsilen de 1 kişi olmak üzere 13 yönetim kurulu üyesinin seçimi yapılacak. Antalya Otelciler Pansiyoncular Odası Başkanı Özcan Sucu ile Antalya Turistik Otelciler ve Pansiyoncular Derneği (ANTOP) Başkanı Alp Özel, TGA seçimlerine katılmama kararı aldıklarını açıkladılar.

Akdeniz Bölgesi'ni temsilen seçilecek 3 kişinin olduğu, ancak yalnızca 3 aday bulunduğunu belirten Sucu ve Özel, adayların 1 oy bile alsalar seçimi kazanmış olacaklarını, bunun için gidip oy kullanmanın anlamı olmadığını kaydetti. Bu seçimlerin sonucunun daha seçim yapılmadan belli olduğunu belirten Sucu ve Özel, seçim sisteminin yargıya taşınacağını da açıkladı.

SEKTÖRÜN 4'TE 3'Ü YOK SAYILIYOR

Akdeniz ve Marmara'dan 3'er, Ege'den 2, diğer 5 bölgeden de 1'er kişinin belirleneceği seçimde yaklaşık 20 bin otelcinin oy kullanacağını belirten Özcan Sucu, yalnızca 4 bin 729 otelcinin yönetim kurulu üyesi seçilebilmek için aday olabileceğini kaydetti. TGA'nın bütçesine büyük küçük demeden her otelin cirosundan binde 5 pay alındığını belirten Sucu, "Bu payı bizim üyelerimiz de cirolarından ödüyor. Ancak üyelerimiz ne aday olabiliyor ne de aday gösterebiliyor. Bu durumda bize "Siz bu ajansta bütçeye katkı sağlarsınız. Oy kullanabilirsiniz. Ancak ne aday olabilirsiniz ne de aday gösterebilirsiniz" diyorlar. Üyelerimize "Bu ajansta sektörünüzü temsil ederek ihtiyaçlarınızı dile getiremezsiniz" diyorlar. Bu nasıl bir iştir anlamak mümkün değil" dedi.

Her bölgeden aday olacak otelcilerin aynı zamanda toplam yatak kapasitesinin yüzde 10'u kadar aday gösterilmesi için destek imzası toplaması gerektiğini de kaydeden Sucu, "Burada da küçük ve orta ölçekli otelci arkadaşlarımız seçime girecek adaylar için imza da veremiyor. Bu tamamen bir hukuksuzluk. Aday olmak isteyen otelciler için imza verebilecek isimler de yine aynı 4 bin 729 kişi. Burada bizim temsil ettiğimiz sektörün 4'te 3'ü yok sayılıp, görmezden geliniyor" diye konuştu.

ÖZEL: KONUYU YARGIYA TAŞIYORUZ

Sektörde 20 bine yakın otelcinin 4'te 3'ünün yok sayıldığını, sektör temsilcisi olarak görülmediğini dile getiren ANTOP Başkanı Alp Özel ise kendisinin de aday olabilecekken bu haksız duruma bir tepki olarak adaylıktan geri çekildiğini söyledi. Bu durumu yargıya taşıyacaklarını açıklayan Özel, "Burada seçme ve seçilme ile ilgili yapılan bu ayrıştırma insanların seçilme özgürlüğünün elinden alınması demek. Bu konuyu daha önce de ifade ettim. Bugün yine tekrar ediyorum. Küçük ve butik otelciler olarak eşit ve adil bir temsil istiyoruz. Bu ülke turizminin en önemli ayağı olan küçük ve orta ölçekli otelciler olarak görmezden gelinmek istemiyoruz. Turizm sadece belli bir imtiyaz sağlanan 3-5 otelden ibaret değil. Kentlerin dinamiği, kent kültürünü ve tarihini pazarlayan turizm ayağı bizler gibi binlerce otel var" dedi.

Akdeniz bölgesini Antalya, Adana, Mersin, Isparta, Burdur, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay illerinin temsil edeceğini de belirten Özel, "Burada 8 kentin temsilcisi olacak 3 kişi var. 1114 kişi bu bölgeyi temsil etmek için belirlenen aday olma yeterliliğine sahip. Burada oy kullanacak 3 bin 750 otelci var ve Antalya'nın büyük otelcileri kimi işaret ederse o seçilebilir. Ne kentler ne küçük ve butik oteller bu ajansta bu seçim yönetmeliğiyle aday olamaz ve seçilemezler. Bu yanlışın bir an önce son bulması ve bu yanlışı düzeltmeye davet ediyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Küçük Ve Orta Ölçekli Otelcilerden Tga Seçimine Boykot

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler