CHP'nin Yeni Genel Başkanı Manisa Milletvekili Özgür Özel Oldu!

CHP'nin Yeni Genel Başkanı Manisa Milletvekili Özgür Özel Oldu!

CHP 38. Olağan Kurultayı'nın ikinci tur oylamasında kazanan isim Özgür Özel oldu. İşte detaylar...

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 38. Olağan Kurultayı'nda genel başkanlık seçiminin ilk turunda salt çoğunluk sağlanamadığı için oylama ikinci tura kaldı. Saat 00.30'da başlayan ikinci tur seçim süreci, saat 02.30'da tamamlandı.

ÖZGÜR ÖZEL 812 OYLA CHP GENEL BAŞKANI OLDU!

Yapılan oy sayımının ardından, CHP'nin yeni genel başkanının Özgür Özel olduğu açıklandı. Özgür Özel, 812 oy alarak genel başkanlık görevine seçilen isim oldu. Öte yandan, partinin önceki genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise 536 oyda kaldı.

Bugün gerçekleşen 38. Olağan Kurultay'ında Manisa Milletvekili ve CHP Grup Başkanı Özgür Özel, partinin 8. genel başkanı olarak seçildi.

ÖZGÜR ÖZEL KİMDİR?

1974 yılında Manisa'da doğan Özgür Özel, Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nde lisans eğitimini tamamladıktan sonra 1999 yılında serbest eczacılığa başladı. Manisa Eczacı Odası'nda 2001-2007 yılları arasında genel sekreterlik ve iki dönem oda başkanlığı görevlerini üstlendi. Aynı zamanda 2007-2011 yılları arasında Türk Eczacıları Birliği'nde saymanlık ve genel sekreterlik görevlerini yürüttü.

Özgür Özel, 24, 25, 26, 27 ve 28. dönemlerde Manisa Milletvekili olarak seçildi. CHP Grup Başkan Vekilliği görevini 25, 26 ve 27. dönemlerde üstlenen Özel, 28. dönemde CHP Grup Başkanlığı'nı üstlendi.

Almanca ve İngilizce bilen Özgür Özel, evli ve 1 çocuk babasıdır. Partinin yeni genel başkanı olarak seçilmesi, Özel'in siyasi kariyerindeki önemli bir dönüm noktasını oluşturuyor.

KILIÇDAROĞLU, ÖZEL'İ TEBRİK ETTİ!

Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i tebrik ederek, "Büyük Önderimiz Atatürk'ün emanetini, bugüne kadar onurla taşıdım. Bugün, kurultay delegelerimizin verdiği kararla genel başkanlık görevine veda ediyorum. Bugüne kadar mücadelemize omuz veren herkese teşekkür ederim. Genel Başkanlık görevine seçilen yeni Genel Başkanımız Özgür Özel'i kutluyor, başarılar diliyorum." ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler