CHP Akseki Belediye Başkan Adayı İlkay Akça Kimdir, Ne Zaman ve Nerede Doğdu? Görev Yerleri Neler?

CHP Akseki Belediye Başkan Adayı İlkay Akça Kimdir, Ne Zaman ve Nerede Doğdu? Görev Yerleri Neler?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Akseki Belediye Başkan adayını belirledi. Partinin tercihi, deneyimli isim İlkay Akça oldu. Peki İlkay Akça kimdir, ne zaman ve nerede doğdu? Görev yerleri neler? İşte detaylar...

Akça, Akseki'de yerel yönetimdeki deneyimi ve projeleriyle dikkat çekiyor. CHP'nin Akseki Belediye Başkan adayı olarak belirlenen İlkay Akça, bölgenin ihtiyaçlarına yönelik vizyonunu ortaya koymaya hazırlanıyor. Seçim sürecinde kamuoyuyla buluşacak olan Akça, yerel halkın beklentilerini karşılamayı hedeflediğini belirtti. İşte Akseki Belediyesi başkan adayı İlkay Akça kimdir, ne zaman ve nerede doğdu? İşte tüm merak edilenler...

İLKAY AKÇA KİMDİR?

Antalya'nın Akseki ilçesinin yeni belediye başkan adayı olan İlkay Akça, Akseki'nin topraklarına doğmuş bir isim olarak öne çıkıyor. Doğduğu topraklara olan derin bağlılığı ile bilinen Akça, Cumhuriyet Halk Partisi'nin tercihi olarak seçimlere hazırlanıyor. 

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Akseki Belediye Başkan adayı İlkay Akça, Antalya'nın Akseki ilçesinde doğmuş ve eğitim hayatını yine Antalya'da sürdürmüştür. İlk, orta ve lise eğitimini başarıyla tamamlayan Akça, Akseki'nin yerel dokusunu iyi tanıyan bir isim olarak öne çıkıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) 2024 yılında üye olan İlkay Akça, siyasi kariyerine 2004 yerel seçimleri saha çalışmalarıyla adım attı. 2008-2010 yılları arasında İl Kadın Kolları İl Sekreterliği görevini üstlenen Akça, 2011'de Kepez İlçe Seçim Komitesi'nde yer aldı. Ayrıca 2012-2016 yılları boyunca kadın kolları merkez yürütme kurulunda da bilişim, basın ve Akdeniz Bölgesi Sorumlusu olarak aktif görevlerde bulundu.

Akça, 2014 Cumhurbaşkanlığı Seçim Komitesi, 2015 Genel Seçim Komitesi ve 2018-2020 yılları arasında ise Antalya İl Sekreterliği görevlerinde bulundu. 2024 Yerel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nin Akseki Belediye Başkan adayı olarak gösterildi. Akça, köklü siyasi geçmişi ve çeşitli sorumluluklarıyla dikkat çeken bir isim olarak seçim sürecinde öne çıkan isim oldu. Ayrica 21 yıldır grafiker olarak kendi reklam ajansında görev yapmaktadır. 

chp-akseki-adayi-ilkay-akca-kimdir-2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler