Yeni Merkez Bankası Yönetimi, 2024 Yılına Dair Enflasyon Tahminini Paylaştı

Yeni Merkez Bankası Yönetimi, 2024 Yılına Dair Enflasyon Tahminini Paylaştı

Merkez Bankası’nda taze kan değişimi yaşanmıştı. Hafize Gaye Erkan görevinden affını isteyerek istifa etti. Yeni Merkez Bankası Başkanı ise Fatih Karahan oldu. Karahan 2024 yılına ilişkin enflasyon raporunu paylaştı.

Merkez Bankası’nda önemli enflasyon toplantısı gerçekleşti. Karahan, enflasyon raporu sunumunda tahminlerini paylaştı. 2024 yıl sonu için enflasyon tahmini kamuoyu ile paylaşıldı.

MERKEZ BANKASI’NDAN ENFLASYON DEĞERLENDİRMESİ

Merkez Bankası yeni Başkanı Fatih Karahan, “2024, 2025 ve 2026 yıl sonu enflasyon tahminleri bir önceki rapordaki haliyle korunmuştur. 2024 yıl sonu tahmini yüzde 36, 2025 yıl sonu tahmini ise yüzde 14 olarak kalmıştır” mesajını paylaştı ve ekledi;

“Enflasyonun tepe noktasını göreceği mayıs sonuna kadar ocak ayında olduğu gibi bazı geçici etkiler görülecek. Mayıs sonrasında yıllık manşet enflasyonda dezenflasyon dönemine gireceğiz. Sıkılık düzeyi ve elimizdeki araçlar TL mevduata geçişin bu şekilde devamını sağlayacaktır.”

FAİZ ARTIŞI GEREKMİYOR

“Ek bir faiz artışı gerektiğini şu anda değerlendirmiyoruz. Ama görünümün bozulması halinde kararlarımızı gözden geçiririz. Enflasyon, hedefimize uyumlu seviyelere gerileyene kadar gereken parasal sıkılığı korumakta kararlıyız. Enflasyon görünümünde herhangi bir bozulmaya kesinlikle izin vermeyeceğiz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler