Barış Atay Antalya'dan Milletvekili Adayı Oldu

Barış Atay Antalya'dan Milletvekili Adayı Oldu

İstanbul'da düzenlenen aday tanıtım toplantısında konuşan TİP Genel Başkanı Erkan Baş, milletvekili adayları hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.

İstanbul'da düzenlenen aday tanıtım toplantısında konuşan TİP Genel Başkanı Erkan Baş, milletvekili adayları hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Barış Atay için ayrı bir parantez açan Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Baş: "Barış Atay, Can Atalay hapisten çıksın diye Antalya'dan aday oldu" ifadesini kullandı. Böylece Hatay'da ilk sırayı Barış Atay yerine Gezi davası tutuklusu Can Atalay almış oldu. Barış Hatay'ın kendi memleketi yerine Antalya'dan aday gösterilmesi farklı tepkilere yol açtı. Birçok kişi Atay'ın arkadaşı için bir fedakarlık yaptığını söyleyerek onu bu konuda takdir etti. 49 il ve 52 seçim bölgesinde gösterdiği milletvekili adaylarını Yüksek Seçim Kurulu’na sunan TİP'in bu hamlesi gündem oldu.

YERİNİ ARKADAŞINA BIRAKTI

Hatay birinci sırada Can Atalay'ın yer alması ile Barış Atay Antalya ikinci sıradan aday oldu. Hataylı olan Barış Atay'ın şehirde büyük bir oy kitlesi bulunmakta. Yaptığı bu fedakarlığın nasıl sonuçlanacağı ise merak konusu. Hatay halkı yine Barış Atay hatırına TİP'e oy vererek Atalay'ı meclise sokabilir. Ancak, aynı şeyin Antalya'da yaşanıp yaşanmayacağı ise soru işareti. TİP'in şehirde belli bir oy potansiyeli olsa da Atay Antalyalı değil ve bu durum oy verecek olanları etkileyebilir. Kendi memleketlerinden adayları seçme temayülü olan seçmenler tercihler4ini farklı şekillerde gösterebilir.

Bu hamle bazı kesimler tarafından TİP'in aldığı bir risk, bazı kesimler tarafından ise kendilerine olan güvenin tezahürü olarak görülüyor. Erkan Baş konu ile ilgili olarak sözlerine şunları da ekledi: ‘TİP’te sen ben kavgası yok. TİP’in belki de Türkiye’de en güçlü olduğu yer: Hatay. Sevgili Barış yoldaşım dedi ki, ‘Can çıkacak!’ dedi, Can!”

Baş'ın bu sözlerinin ardından duygusal anlar yaşandı. Barış Atay gözyaşlarını tutmakta zorlandı. TİP Genel Başkanı Erkan Baş ise sözlerine şöyle devam etti: “Herkes Türkiye İşçi Partisi’ni bu gözle değerlendirsin. Herkesin anasının ak sütü gibi helal göreceği milletvekilliğini cezaevindeki yoldaşı çıksın diye, başka bir turizm işçisi yoldaşı milletvekili olsun diye bırakmış bir yoldaşımız var. Gurur duyuyoruz biz onunla!”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler