Ardahan'da Yapılan İtirazın Ardından Seçimlerin Yenilenmesine Karar Verildi

Ardahan'da Yapılan İtirazın Ardından Seçimlerin Yenilenmesine Karar Verildi

Ardahan'da yapılan itirazların ardından Merkez İlçe Seçim Kurulu, 174 oy farkla sonuçlanan seçimin yenilenmesine karar verdi. Yeniden yapılacak olan seçim bölgesinde ise heyecan dolu atmosfer hakim.

31 Mart'ta yapılan  yerel seçimlerle birlikte vatandaşlar, 5 yıl boyunca şehirlerini, ilçelerini ve mahallelerini emanet edecekleri kişileri belirledi. Ardahan'da ise kesin olmayan sonuçlara göre CHP adayı ve mevcut belediye başkanı Faruk Demir 5 bin 49 oy farkla seçimi kazandı. AK Parti adayı Yunus Baydar'ın 4 bin 875 oy aldığı açıklandı. AK Parti il Başkanlığı ise sandıkların yeniden sayımı ve seçimin iptali için Merkez İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulunmuştu. Merkez İlçe Seçim Kurulu'ndan karar çıktı! İşte detaylar...

ARDAHAN'DA SEÇİM YENİLENECEK

Yapılan itirazlar sonucunda seçimin tekrarlanmasına karar verildi. Alınan seçim tekrarı kararının ardından halk, 2 Haziran'da sandık başına gidecek. Yeniden yapılacak seçim, bölgedeki siyasi dinamikleri etkileyebilecek önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Yeniden belirlenecek olan sonuçlar, yerel yönetimlerin geleceğini doğrudan etkileyecek.

secim-yivw-cover-jpg.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler