Antalya'da Seçmen Listeleri Askıya Çıktı!

Antalya'da Seçmen Listeleri Askıya Çıktı!

Antalya'nın Serik ilçesinde 31 Mart'ta gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Seçimleri için seçmen listeleri muhtarlıklarda askıya çıkarıldı. İşte haberin detayları...

Antalya'nın Serik ilçesinde 31 Mart'ta gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Seçimleri için seçmen listeleri muhtarlıklarda askıya çıkarıldı. Seçmen listeleri, ilçede yaklaşık 105 bin seçmenin oy kullanacağı seçimlere hazırlık kapsamında 17 Ocak'a kadar askıda kalacak.

SEÇMEN LİSTELERİ HANGİ TARİHE KADAR ASKIDA KALACAK?

Listelerde, oy verme günü itibarıyla 18 yaşını dolduracak, geçerli yerleşim yeri adresine sahip vatandaşların bilgileri yer alıyor. Mahalli idareler seçim listesi, listeleri muhtarlıklardan veya YSK'nın internet sitesinden kontrol edebilecekler.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) belirlediği takvim doğrultusunda, 31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için hazırlıklar devam ediyor. Seçmen kütüklerinin güncellenmesi amacıyla seçmen listeleri askıya çıkacak ve muhtarlık bölgesi askı listelerinin dökümüne başlanacak. 

KAYDI BULUNMAYANLAR NE YAPACAK?

Seçmen listelerinde adı bulunmayanlar, nüfus müdürlüklerine başvuruda bulunmak için herhangi bir hizmete ait faturayı ya da kira sözleşmesini ibraz edebilirler.

Adres değişikliği yapmak isteyen seçmenler ise başka ilçelere aldırmak istedikleri adres değişikliği için elektrik, su, telefon, doğal gaz gibi faturaları ibraz ederek askı süresi içerisinde nüfus müdürlüklerine başvuruda bulunabilecekler. 

Seçmen kaydı sorgulama ekranı, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ve e-Devlet üzerinden görüntülenebilecek. Oturdukları şehirlerde nerede oy kullanacaklarını merak eden vatandaşlar, bu iki seçenekten birine giriş yaparak oy kullanacakları yer hakkında bilgi alabiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler