AK Parti Diyarbakır Belediye Başkan Adayı Mehmet Halis Bilden Kimdir?

AK Parti Diyarbakır Belediye Başkan Adayı Mehmet Halis Bilden Kimdir?

AK Parti netleşen 48 ildeki belediye başkan adayını açıkladı.Diyarbakir Belediye Başkan Adayı olan Mehmet Halis Biden kimdir, ne zaman ve nerede doğdu? Hangi görevlerde bulundu? İşte ayrıntılar...

AK Parti 48 ildeki netleşen adayını açıkladı. Diyarbakır adayı Mehmet Halis Bilden Kimdir? Ne zaman ve nerede doğmuştur? İşte detaylar...

MEHMET HALİS BİLDEN KİMDİR?

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde 12 Ekim 1968 tarihinde dünyaya gelen Mehmet Halis Bilden, eğitim hayatına Kazıktepe Köyü İlkokulu'nda 1979 yılında başladı ve ardından Diyarbakır İmam Hatip Lisesi'ni 1988 yılında tamamladı. Akademik yolculuğuna Dicle Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi'nde devam eden Bilden, bu fakülteden mezun oldu.

Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mühendislik Mimarlık Fakültesi'nde yüksek lisans eğitimini tamamlayan Mehmet Halis Bilden, 1994-1995 yılları arasında İstanbul Pendik Belediyesi'nde Mühendis olarak görev aldı. 1996–1999 tarihleri arasında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde Daire Başkanı olarak görev yaptı.

Askerlik görevini ise 1999–2000 yıllarında tamamladı. Bilden, 2001–2004 yılları arasında Adana Büyükşehir Belediyesi’nde Daire Başkanı olarak görev aldı. 2004-2005 yılları arasında ise Adana Seyhan Belediyesi'nde Teknik Belediye Başkan Yardımcısı olarak çalışma sağladı.

Mehmet Halis Bilden, 2005–2006 yılları arasında Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'nde Daire Başkanı olarak görev yaptıktan sonra, aynı dönemde, 2006 yılında Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'nde Genel Müdür Yardımcılığına vekâleten baktı.

Ardından, 2006 yılında Tarım ve Köyişleri Bakanlığı İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı'na atanarak görevine devam etti. 2007-2008 yılları arasında Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliği'nde bulunan Bilden, bu süreçteki yönetim deneyimini güçlendirdi. 

Mehmet Halis Bilden, 2008 yılında Et ve Balık Kurumu'nda Genel Müdür Vekili ve Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini üstlendi. 13 Mayıs 2008 tarihinden itibaren Tarım İşletmeleri Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı.

Evli ve üç çocuk babası olan Bilden, aynı zamanda İngilizce dilini de bilmektedir. Profesyonel kariyerindeki çeşitli görevlerle sektördeki liderliğini pekiştiren Bilden, tarım ve işletme alanındaki deneyimini sürdürmeye devam ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler