CHP'nin Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Cem Kotan’dan ‘Komplo’ Çıkışı

CHP'nin Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Cem Kotan’dan ‘Komplo’ Çıkışı

CHP'nin Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Cem Kotan, hakkındaki iddialara karşılık verdi.

CHP'nin Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Cem Kotan, hakkındaki iddialara karşılık verdi. Paylaşılan dava dosyalarındaki numaraların başkalarına ait davalar olduğunu, yapılanların ise komplo olduğunu söyleyen Kotan, "Dedikoduyla siyaset yapılmayacağını zaten hepimiz biliyoruz. Varsa bir belgesi olan koysun, koymuyorsanız susun arkadaşım. Bu dedikoduyu sürdürmeye çalışanlara buradan bir mesajımdır, daha yeter, daha yeter" dedi.

CHP'nin Konyaaltı Belediye Başkan adayı olarak Cem Kotan'ı açıklamasıyla başlayan tartışmalar, bugün Kotan'a ait olduğu iddia edilen dava belgelerinin yayılmasıyla arttı. Daha önce adaylığı ile ilgili aday adayları arasından tepkiler dile getirilen Kotan ile ilgili "Şaibeli aday" paylaşımları yapılarak, Kotan'a ait olduğu iddia edilen dava dosya görüntüleri eklendi.

Kotan ise avukatıyla birlikte dava dosyalarını sorgulattığında, paylaşılan dosyanın bir başkasına ait dava olduğu ortaya çıktı. Yapılanları komplo olarak nitelendiren Kotan, iddialara yanıt vermek için Konyaaltı ilçe binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıya daha önce adına açılan davaların olduğu savcılık kağıdıyla gelen Kotan, iddialara yanıt verdi.

İlgili evrakı incelediklerini söyleyen avukat Mutlu Menderes İbat, "Evrağın üst kısmında Antalya 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi yazıyor ancak altında Antalya 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi yazıyor. Mahkeme kararlarının bu şekilde olması mümkün değil. Böyle bir evrakın olamayacağı açık. Bu sebeple bu evrakın acemice ve alçakça düzenlenmiş bir evrak olduğunu düşünüyoruz. Evraktaki dosya numarası da mahkemeden sorulduğunda müvekkille alakası olmayan trafik kazası dosyası olduğu ortaya çıktı. Resmi belge üretip bunu yaymak suç. Tabi onun kaynağını bulursak şikayette bulunuruz" dedi.

Dedikoduların kulağına geldiğini ancak duymazlıktan geldiğini söyleyen Cem Kotan, "İspatlanması gereken şeylerin dedikodusu olmaz. Tutup da el altından dedikodu, dedikodu, dedikodu olmaz. Ben 20 yıldır bu kentin siyasetinin içindeyim, uğraşıyorum. Ne il başkanımız, ilçe başkanımız, genel başkanımız, genel başkan yardımcılarımızın, ne annemin ne babamın ne eşimin başını öne eğdirecek hiçbir şey yapmadım. Bu görevlere talip olurken kendimizden emin olarak talip olduk" diye konuştu.

İftiraların bu noktaya geleceğini düşünmediğini belirten Kotan, "Dedikodular olur, yapılır, eleştirilir ama bu kadar alçakça olmaz. Evrakların içerisinde ifadeler var, WhatsApp yazışmaları düzenlemişler. Komplo filmini izler gibi. Avukat arkadaşlarımızla görüştük. İsmin ve adresin sahte olduğu tespit edilmiş. Dedikoduyla siyaset yapılmayacağını zaten hepimiz biliyoruz. Varsa bir belgesi olan koysun, koymuyorsanız susun arkadaşım. Bu dedikoduyu sürdürmeye çalışanlara buradan bir mesajımdır, daha yeter, daha yeter" dedi.

Bu kavgaların içerisine hiçbir zaman girmeyeceğini belirten Kotan, "Yani biz bir seçim çalışmasına girdik. Söylemlerde "biz partimizin örgütümüzün kararına saygılıyız" diyen arkadaşlarımızın eleştiri dozlarını belli noktaya getirdiklerini görüyorum. Seçilirsek aday adayı arkadaşlarımızın projelerini alacağım, onlarla birlikte gerçekleştireceğim. Ben bu süreci, birlik ve beraberlikle götürmeye kararlıyım. Beni bu yoldan saptırmaya çalışıyorlar. Beni bir kavganın içerisine çekmeye çalışıyorlar. Olmayacak, ben bu kavgaların hiçbirisine girmeyeceğim" diye konuştu.

Kotan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sosyal medyada elden ele dolaştığı için nasıl erişeceğiz bilmiyorum. Ama elbet bulup gerekli suç duyurularında bulunacağız. Tokat vurduğum gibi şeyler yazıldı, hepsi yalan. Ortaya çıkan fotoğraflar Gezi Parkı eylemleri sırasında çekildi. Konunun ne Mehmetçiğimizle, ne bayrağımızla alakası yok. Meclis üyesiyken de bir arkadaşımızın hukuksuz şekilde tutuklanmasına itiraz eden arkadaşlarla birlikte gözaltına alındım. Eleştiriler olur ama komplo değil. Ben de aday adaylık sürecine girdim, geç de olsa. Yarışa geç girip birinci bitirdik diye eleştiriliyor. Tüm kurallara uydum. Aday olduktan sonra da bazı aday adayı arkadaşlarımız konuyu başka noktalara saptırarak bir linç kampanyasına çevirebilir miyiz noktasına getirdi. Orada örgütümüz devreye girecektir. Gireceğine de ben inanıyorum."

DHA

CHP'nin Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Cem Kotan’dan ‘Komplo’ Çıkışı

CHP'nin Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Cem Kotan’dan ‘Komplo’ Çıkışı

CHP'nin Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Cem Kotan’dan ‘Komplo’ Çıkışı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler