Ünlü Gazeteci Ali Sirmen Hayatını Kaybetti!

Ünlü Gazeteci Ali Sirmen Hayatını Kaybetti!

Türk sanat müziği bestekarı ve keman sanatçısı Sadi Işılay'ın torunu olan Ali Sirmen, bir süredir İstanbul'daki bir hastanede tedavi görüyordu. Sirmen 84 yaşında hayatını kaybetti.

Türk sanat müziği bestekarı ve keman sanatçısı Sadi Işılay'ın torunu olan Ali Sirmen, bir süredir İstanbul'daki bir hastanede tedavi görüyordu. 84 yaşında hayatını kaybeden ünlü gazetecinin cenaze programı ise henüz kamuoyuyla paylaşılmadı. 

ALİ SİRMEN KİMDİR?

Türk sanat müziği bestekârı ve keman sanatçısı Sadi Işılay'ın torunu olarak bilinen Ali Sirmen, 10 Kasım 1939 tarihinde İstanbul'da doğdu.

Galatasaray Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan ünlü gazeteci, köşe yazarlığına ilk olarak 1966 yılında Akşam gazetesinde başladı. Daha sonra ise Yeni Ortam ve Milliyet gazetelerinde de köşe yazıları kaleme aldı.

Sirmen, son dönemde yazılarını Cumhuriyet Gazetesi'nde yayınlıyordu.
Türk sanat müziği bestekârı ve keman sanatçısı Sadi Işılay'ın torunu olan Ali Sirmen, 1972 yılında kurulan Barış Derneği'nin kuruluşunda yer almasıyla tanındı.

12 Eylül Askeri Darbesi'nden sonra Barış Derneği davasında tutuklanarak dört yıl hapis cezası aldı. Hapishane günlerinde de yazmaktan vazgeçmeyen Sirmen, yazılarını "Samim Lütfi" takma adıyla kaleme aldı. 

'İkinci Bahar' dizisinde Antepli bir komiseri canlandırması ve Cumhuriyet filminnde Cumhuriyet Gazetesi'nin kurucusu Yunus Nadi Abalıoğlu'nu oynamasıyla dikkat çekti. Ayrıca SkyTürk kanalında Siyah-Beyaz programında ve Cem TV'de Süheyl Batum ile Ayıptır Söylemesi tartışma programını sunmasıyla biliniyordu.

2015 yılında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü'ne layık görüldü. Ayrıca, Mine Sirmen ile evliliğinden Devrim isminde bir oğlu oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler