Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: "Bakanlıklara Personel Alımına İzin Vermiyoruz"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: "Bakanlıklara Personel Alımına İzin Vermiyoruz"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonla mücadelede kamunun da fedakarlık yapacağını vurgulayarak, emekli olanların harici personel alımına izin verilmeyeceğini duyurdu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonun düşürülmesi konusunda vatandaşların gösterdiği fedakarlığı takdir ederek, bu fedakarlığa kamunun da katılacağını açıkladı. Şimşek, hiçbir bakanlığa emekli olanların harici personel alınmayacağını belirterek, enflasyonla mücadelede kamu sektörünün de üzerine düşen sorumluluğu yerine getireceğini vurguladı.

BAKAN ŞİMŞEK'TEN TASARRUF POLİTİKALARI İLE İLGİLİ MESAJ 

Bakan Şimşek'in açıklamalarıyla birlikte, kamu kurumlarının personel alımlarında tasarruf politikalarının uygulanacağına dair net bir mesaj verildi. Bu adımın, enflasyonla mücadelede kamu kaynaklarının daha etkin kullanılmasını sağlamak amacıyla atıldığı belirtildi

"BAKANLIKLARA EMEKLİ OLANLARIN HARİCİ PERSONEL ALIMINA İZİN VERMİYORUZ"

Bakan Şimşek, kanal 7'de yaptığı açıklamada, "Milletimiz bu geçiş döneminde bir fedakarlık yapıyor. Kamu da bunu yapacak. Hiçbir bakanlığa personel noktasında emekli olanların harici personel alımına izin vermiyoruz." dedi.

Sözlerine devam eden Şimşek, "Bütün kurumlara genelge gönderdik. Kamuda ciddi bir şekilde harcamaları kısacağız ve kontrol altına alacağız. Bu konuda netim. Verimliliği artırmamız gerekiyor. Çok kapsamlı bir yapısal reformlar var. Çok ciddi bir şekilde takvime bağlanmış eylem planımız var. Program nerede diyenler bir zahmet okusunlar.

Yatırım ortamını iyileştirecek yüzlerce eylem var. Bunlar takvime bağlanmış durumda. Bizim programının temeli sağlam. Bu programın cumhurbaşkanımız sahiplendi. Biz kredi politikasında kaynağın üretime gitmesinden yanayız. Bunun için tedbirler aldık, gerekirse ilave tedbirler alacağız diyenler bir zahmet okusunlar. " ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler