Türkiye'de Ünlü Sosyal Medya Platformu Kapanıyor: Meta Tarih Verdi

Türkiye'de Ünlü Sosyal Medya Platformu Kapanıyor: Meta Tarih Verdi

Meta'nın sahip olduğu sosyal medya platformlarından biri olan Threads, geçici olarak kapanma kararı aldı. İşte detaylar...

Ünlü sosyal medya platformu için kapanma tarihi belli oldu. 29 Nisan'dan itibaren geçici olarak erişime kapatılacak. Bu karar, platformun Türkiye'deki kullanıcılarını etkileyecek ve platformun geleceği hakkında soru işaretleri oluşturacak.

ÜNLÜ SOSYAL MEDYA PLATFORMU NEDEN KAPATILIYOR?

Threads, X'e rakip olarak piyasaya çıkmıştı. Türkiye'de geçici olarak kapatılma kararı aldı. Ünlü sosyal medya platformu, 29 Nisan'dan itibaren geçici olarak erişime kapatılacak. Bu karar, platformun Türkiye'deki kullanıcılarını etkileyecek ve platformun geleceği hakkında soru işaretleri oluşturacak.

Konu İle ilgili şirketten açıklama geldi. Yapılan açıklamada, "Threads, Türkiye'de bir düzenleme kararı nedeniyle artık kullanılamayacak. Türk Rekabet Kurumu'nun kararına göre, Threads 29 Nisan 2024'ten itibaren Türkiye'de kullanılamayacak. Threads profili devre dışı bırakılacak ancak bilgilerinizi indirip profilinizi herhangi bir zamanda silebileceksiniz. Threads topluluğunu değerli buluyor ve yakında geri dönmeyi umuyoruz." ifadesi yer aldı.

NE OLMUŞTU?

Rekabet Kurumu, META hakkında başlatılan soruşturma kapsamında geçici tedbir kararı aldı ve günlük 4,8 milyon lira ceza uygulanmasına hükmetti. Kurumun yaptığı açıklamada, META'nın Instagram hesaplarına dayalı Threads profili oluşturan kullanıcıların verilerini, kullanıcılara onay seçeneği sunmaksızın birleştirmesinin, soruşturma tamamlanana kadar telafi edilmesi zor zararlara yol açabileceği belirtildi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler