Uzman İsimden Bitcoin Halving Öncesi Son Uyarı Geldi…

Uzman İsimden Bitcoin Halving Öncesi Son Uyarı Geldi…

Dördüncü Bitcoin (BTC) Halving yaklaşıyor. Ancak madencilik topluluğu daha fazla endişeleniyor. 19 Nisan 2024 için planlanan bu etkinlik, madencilik ödüllerini blok başına 6,25 BTC'den 3,125 BTC'ye düşürecek. Uzmanda bu konuda uyardı.

Capriole Investments'ın kurucusu Charles Edwards, acil riskleri vurguluyor. Eski, daha az verimli donanıma sahip madenciler büyük bir mali yük taşıyabilir. Bu, bazı madencilik operasyonlarının kapatılmasına ve genel ağın güvenliği ve hash oranı için korkunç sonuçlara neden olacağını söylüyor.

Edwards, geçmişten gelen ekipman kullanan madencilerin güvenlik açığını belirtiyor. Örnek olarak, Bitmain Antminer S19, yalnızca Bitcoin fiyatları 80.000 doların üzerine çıkarsa karlı bir madenci olmaya devam edebilir. Mevcut piyasa durumu, gelecekteki belirsizliklerle birlikte korkularını yoğunlaştırıyor. Ayrıca, değişim aynı zamanda madencilik faaliyetlerinin merkeziyetçiliği ile de sonuçlanabilir.

Böylece gücü en son teknolojiye harcayacak parası olan birkaç büyük operasyon arasında merkezileştirebilir.

2btcc.jpg

BİTCOİN YARILANMASININ EKONOMİK YÖNLERİ

Halving olayı sadece teknik bir ayarlama değildir. Kripto para piyasası için önemli ekonomik etkileri vardır. Yarılanma etkinliği, enflasyonu azaltmayı ve yeni Bitcoinlerin üretilme hızını azaltarak varlığın nadirliğini artırmayı amaçlamaktadır.

Bu tür olaylar tarihsel olarak büyük fiyat artışlarına neden oldu. 2020 yarılanmasından sonra Bitcoin'in değeri 18 ayda neredeyse %600 büyüdü. Bununla birlikte, Bitcoin'in fiyatı şu anda düştüğü için bir sonraki yarılanmanın finansal etkisi belirlenemez.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler