Türk Dizileri Dünyada Ses Getiriyor: Amerikan ve İngiliz Yapılamlarından Sonra Türkiye Geliyor…

Türk Dizileri Dünyada Ses Getiriyor: Amerikan ve İngiliz Yapılamlarından Sonra Türkiye Geliyor…

Türk dizileri, ses getirmeyi sürdürüyor. Sadece yurt içinde değil, yurt dışında da izleniyor. Dünyada en çok izlenen yapımlar arasında Türk dizileri de yer alıyor. İşte açıklanan raporlar…

Son yıllarda Türk dizi ve filmler, büyük atağa kalktı. Birçok yapım uluslararası başarı getiriyor. Özellikle de son dönemde Avrupa ve Latin Amerika’da da popüler olmaya başladı.

Genellikle Ortadoğu ve Arap Bölgesi’nde izlendiği algısı yıkıldı. Türk dizileri, Avrupa ve Latin ülkelerde tercih ediliyor.

ECONOMİST DERGİSİ AÇIKLADI

Londra merkezli Ekonomist dergisi, film ve dizi yapımlarını ele aldı. Derginin yaptığı araştırmada Amerika ve İngiliz yapımlarının ardından Türk dizi-filmleri üçüncü sırayı alıyor. Geçen yıl Türk şirketleri en çok İspanya’ya dizi sattı. Suudi Arabistan ve Mısır ise ikinci ve üçüncü sırayı aldı.

ekran-resmi-2024-02-19-13-17-52.png

BAKAN YARDIMCISI’NDAN AÇIKLAMA

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, Türk dizilerinin yurtdışındaki başarısını dile getirdi. Mumcu, Berlin’de devam eden 74. Uluslararası Berlin Film Festivali (Berlinale)’nde konuştu. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Mumcu,

“Dizilerimiz bugün Amerika’dan Rusya’ya, Uzak Doğu’dan Latin Amerika’ya kadar dünya genelinde 170’ten fazla ülkede yayımlanıyor ve yaklaşık 750 milyon kişiye ulaşıyor. Türk dizi-film sektörü ihracatta dünyada ilk 5 ülke arasında yer alıyor. Türk dizileri satıldığı bölgelerde Türkiye’nin, Türk kültürünün tanıtılması anlamında büyük bir etkiye sahip.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler