RTÜK'ten Kızılcık Şerbeti'ne Ceza

RTÜK'ten Kızılcık Şerbeti'ne Ceza

RTÜK, Show TV'de ekrana gelen 'Kızılcık Şerbeti' dizisinde temizlik deterjanı ve yumuşatıcı ürünlerine yönelik 'aşırı vurgu' iddiasıyla kanala yüzde 2 para cezası uyguladı

Kızılcık Şerbeti' dizisindeki reklama, başrollerinde Sıla Türkoğlu, Doğukan Güngör, Settar Tanrıöğen, Evrim Alasya ve Sibel Taşçıoğlu'nun yer aldığı belirtilerek, RTÜK'ten ceza geldi.

KIZILCIK ŞERBETİ'NE DETERJAN CEZASI 

RTÜK üyesi İlhan Taşçı, X hesabında şu sözlere yer verdi, "RTÜK'ten temizlik deterjanına ceza! Show TV'de yayınlanan Kızılcık Şerbeti dizisinde temizlik deterjanı ve yumuşatıcıya 'ürünler için aşırı vurgu' yapıldığı savıyla kanala yüzde 2 para cezası kesildi. Niyet ceza olunca bazen kahve bazen deterjan bazen de yumuşatıcı bahane oluyor"

BEŞ KEZ İDARİ PARA CEZASI ALMIŞTI

RTÜK, 'Kızılcık Şerbeti' dizisinin bazı sahnelerinde 'kadına şiddetin özendirildiği' gerekçesiyle kanala beş kez yayın ve program durdurma ile üst sınırdan idari para cezası vermişti. Dizinin başrol oyuncuları ve izleyicileri ise Twitter üzerinden 'RTÜKKızılcıkŞerbetineDokunma' etiketiyle kampanya başlatarak tepkilerini dile getirmişti.

Kanal avukatlarının kararın durdurulması için mahkemeye başvurması ve mahkemenin RTÜK'ten savunma istemesinin ardından, mahkemenin cezayı onaylaması sonucunda 'Kızılcık Şerbeti' dizisi beş bölüm yayınlanmamıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler