Mesai Saatleri Kısalıyor mu? Türkiye'de Pilot Uygulamaya Geçildi mi?

Mesai Saatleri Kısalıyor mu? Türkiye'de Pilot Uygulamaya Geçildi mi?

Dünyada birçok ülkede pilot uygulamaya geçilen mesai saatleri Türkiye'de değişiyor mu? İşte haberin detayları...

Son dakika gelişmesine göre, bütün dünyada mesai saatleri için düzenleme tartışılırken, birçok ülkede pilot olarak uygulamaya geçildi. Türkiye, 45 saat olan haftalık çalışma süresini 35 ya da 40 saate düşürme çalışmalarına başladı. Bu değişiklikle birlikte haftalık tatil günü 3'e çıkabilecek.

TÜRKİYE'DE MESAİ SAATLERİ KISALIYOR MU?

Orta Vadeli Program kapsamında, dünya genelinde çalışma saatlerinin kısaltılmasıyla ilgili tartışmaların ve pilot denemelerin devam ettiği bir dönemde, Türkiye yeni çalışma modelleri ve mesai saatleri üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Önümüzdeki dönemde uzaktan çalışma, esnek çalışma ve kısa süreli çalışma modellerinin de yaygınlaşması beklenirken, haftalık 45 saatlik yasal çalışma sürelerinin gözden geçirilmesi gündemde. İlgili taraflar, haftalık 35 ya da 40 saat gibi alternatif çalışma süreleri üzerinde tartışmalarını sürdürüyor. Çalışma düzenindeki bu potansiyel değişiklikler ise iş dünyasında daha fazla esneklik ve denge sağlama amacını taşıyor.

TÜRKİYE'DE PLANLANAN ÇALIŞMA SAATİ BELİRLENDİ Mİ?

Türkiye'de düşünülen yeni çalışma modellerinde haftalık süre 35 ya da 40 saat olarak planlanıyor. Bu kapsamda, 6 günlük çalışma durumunda günlük çalışma süresi 6 ila 6.5 saat arasında olacakken, 5 günlük çalışma için günlük süre 7 ila 8 saat arasında değişecek. Çalışma hayatına esneklik getirmeyi amaçlayan bu modeller, haftalık çalışma sürelerindeki değişimle birlikte işçi ve işverenler arasında denge sağlamayı hedefliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler