Korsan Yayın Yapanlar Yandı: Bakanlıklar Harekete Geçti

Korsan Yayın Yapanlar Yandı: Bakanlıklar Harekete Geçti

3 bakanlık, korsan yayınları hakkında düğmeye bastı. Son yıllarda artan korsan yayınlarla ilgili harekete geçiliyor. Daha sıkı bir denetim hedeflenen yayınlarla ilgili ciddi cezalar gündeme geldi. İşte konuya ilişkin detaylar…

Korsan yayınları son dönemde büyük bir artış gösterdi. Bu artışın önüne geçmek isteyen kurumlar, daha öncesinde önlem alsa da yetersiz oldu. Ancak şimdi konuya ilişkin 3 ayrı bakanlıkta düğmeye basıyor.

KORSAN YAYINLARA HAPİS CEZASI

Bakanlıklar, yeni bir düzenleme paketi üzerinde çalışmaya başladı. Korsan yayınlarının önüne geçmek için caydırıcı kararlar alınacak. Bunların başında da para ve hapis cezası geliyor.

Korsa yayın gerçekleştiren web sitelerine ciddi bir ceza uygulaması yapılacak. Uygulama ya da web site sahibi kişi veya kişiler hapis cezasına kadar süreç ilerleyecek. Bunun yanında da para cezası da gündeme geldi.

DEVLET, 5 MİLYAR DOLAR KAYBEDİYOR

Yapılan korsan yayınlardan en çok zararı da devlet görüyor. Korsa yayınlardan dolayı devletin yıllık ortalama 5 milyar dolar kayıp yaşadığı aktarıldı. Burada sitelerin reklam geliri elde etmesine karşın devletin, hiçbir şekilde faydalanmadığı aktarıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler