2024 Yerel Seçim Yayın Yasakları Başladı

2024 Yerel Seçim Yayın Yasakları Başladı

31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, siyasi reklam yayınları bu gece yarısından itibaren sona erdi. 2024 yerel seçim yayın yasakları başladı.

31 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde son 24 saatlik süreç, siyasi reklam yayınlarının sona erdiği belirtildi.

YEREL SEÇİM YAYIN YASAKLARI BAŞLADI

Seçim yasalarına göre, belirtilen süre zarfında hiçbir parti veya adayın siyasi reklamı yapılamayacak. Bu kural, seçim atmosferinin son döneminde adayların eşit ve tarafsız bir ortamda seçmene ulaşmasını sağlamayı amaçlıyor. Seçim öncesi son 24 saatlik bu kritik süreçte, medya kuruluşları ve adaylar bu kurala uyarak seçim yasalarını titizlikle uygulayacak. Bu dönemde seçim sürecine ilişkin kamuoyunu bilgilendirmeye yönelik yayınlar devam ederken, siyasi reklam faaliyetleri geçici olarak durdurulacak.

YSK, RADYO VE TELEVİZYON KURULUŞ VE YAYIN HİZMETLERİ HAKKINDA KANUN'A DAİR SİYASİ REKLAMLARA İLİŞKİN KURALLARI BELİRLEDİ

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un 31. maddesinde belirtilen siyasi reklamlara ilişkin kuralları belirledi. YSK'nın kararına göre, siyasi reklam yayın yasakları bu gece itibarıyla başlayacak ve 31 Mart Pazar günü oy verme gününe kadar devam edecek. YSK, oy verme gününe ilişkin yasakların saatine kadar kesin bir zaman belirtmediği için, yayın kuruluşları bu süreci dikkatle takip ederek yayınlarını bu kurallara göre düzenleyecek. Bu kapsamda, medya kuruluşları ve adaylar, seçim sürecinin son aşamasında yayın yaparken YSK'nın belirlediği yayın yasaklarına uyması gerektiği belirtildi.

RTÜK'TEN UYARI GELDİ

RTÜK, "YSK kararları gereği bugün saat 23.59'dan seçim gününe kadar siyasi reklamların yayınlanmasının yasak olduğu, medya hizmet sağlayıcı kuruluşların, yarın saat 18.00'e kadar seçime katılan siyasi partiler ile adayların sözlü, yazılı ve görüntülü propaganda faaliyetlerini yayınlayabilecekleri" konusunda uyardı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler