Yeşilçam'ın Unutulmaz Oyuncusu Hikmet Taşdemir Hayatını Kaybetti

Yeşilçam'ın Unutulmaz Oyuncusu Hikmet Taşdemir Hayatını Kaybetti

Yeşilçam'ın ikon oyuncularından Hikmet Taşdemir, 82 yaşında hayatını kaybetti. Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden biri olarak bilinen Taşdemir, uzun süren hastalık sonucu vefat etti.

Siyah deri eldivenleri, füme pardösüsü, güneş gözlükleriyle tanınan ve Yeşilçam'ın unutulmaz kötü adam karakterlerine can veren Hikmet Taşdemir, 82 yaşında vefat etti. Silivri'de yaşayan oyuncu, uzun süredir rahatsızlıkla mücadele ediyordu ve bugün Namık Kemal Hastanesi'nde hayatını kaybetti. İşte detaylar...

ÜNLÜ OYUNCU HİKMET TAŞDEMİR, 82 YAŞINDA ARAMIZDAN AYRILDI

Silivri'de yaşayan ve sinema dünyasının unutulmaz isimlerinden biri olan Hikmet Taşdemir, 82 yaşında yaşamını yitirdi. DHA'nın haberine göre, Yeşilçam emektarlarından olan Hikmet Taşdemir tedavi gördüğü hastanenin yoğun bakım servisinde saat 15:05'te vefat etti. Tekirdağ Namık Kemal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde uzun süredir devam eden tedavi sürecinin ardından hayatını kaybeden Taşdemir'in ölümü, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu tarafından X hesabındaki paylaşımla duyuruldu. 

KARİYERİNE YILMAZ GÜNEY FİLMİ İLE BAŞLADI

Hikmet Taşdemir, 2 Şubat 1940 tarihinde Erzurum'da dünyaya geldi. Genç yaşta tiyatro topluluklarında yer alarak oyunculuk kariyerine adım atan Taşdemir, 1971 yılında Yılmaz Güney'in yönettiği "Baba" filmi ile sinema dünyasına adım attı. Kariyeri boyunca "Korkusuz Korkak" (Gaddar Kerim), "Umudumuz Şaban" (Mardinli Arif), "Tatar Ramazan" (Cıbıl Halil), "Umutsuzlar" (Parmaksız) gibi filmlerde unutulmaz karakterlere hayat veren sanatçı, 130'dan fazla filmde ve birçok televizyon dizisinde rol aldı.

hikmet-tasdemir-1.jpg

YEŞİLÇAM'IN İKONLARINDANDI: "BENİM ADIM KERİM, HEPİNİZİ SEVERİM"

Hikmet Taşdemir, Yeşilçam'ın önemli isimlerinden biri olarak kabul ediliyordu. "Benim adım Kerim, hepinizi severim" repliği ile hafızalara kazınan Taşdemir, Yeşilçam'ın altın dönemlerinde sıklıkla izleyici karşısına çıktı. Sanatçı, aynı zamanda "Arka Sokaklar" dizisinde de rol almıştı.

"GÜNÜMÜZ SİNEMA SEKTÖRÜNDE SAYGI YOK"

Hikmet Taşdemir, 2022 yılında yaptığı bir açıklamada günümüz sinema sektöründe Yeşilçam oyuncularına vefasızlık yapıldığını belirtmişti. Özellikle efsane yönetmenlere olan saygının azaldığını ifade eden Taşdemir, sektördeki değişimi eleştirmiş ve Yeşilçam'ın unutulmaz isimlerine yapılan vefasızlığa dikkat çekmişti.

"Günümüz sinema sektöründe saygı da yok. Bizim gibi oyunculara da efsane yönetmenlere de saygı gösterilmiyor. Çok kıymetli yönetmenlerimiz, Arif Memduh Ün, Natuk Baytan, Osman Fahir Seden, Kartal Tibet, Remzi Jöntürk. Bu isimleri anmadan geçersem çok ayıp olur, Allah rahmet eylesin. Bizler olmasak siz kimsiniz ne olurdunuz. Yumruğu yiyen ben, hiç bahsedilmeyen ben. Bir gün Erol Taş'dan, Hayati Hamzaoğlu'ndan, Kazım Kartal'dan hiç bahsedildi mi? Hangi kanalda bunların ölüm yıl dönümlerinde bahsettiler?" 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler