“Şeytanın Düşmanı” Filmine Uluslararası Şeytan Çıkarma Derneğinden Büyük Tepki

“Şeytanın Düşmanı” Filmine Uluslararası Şeytan Çıkarma Derneğinden Büyük Tepki

“Şeytanın Düşmanı” filmine Uluslararası Şeytan Çıkarma derneğinden büyük tepki! 5 Mayıs Cuma günü vizyona giren “Şeytan Düşmanı” filmi için Vatikan’ın baş şeytan çıkarıcısı olan Peder Gabriel Amorth’u canlandıran Russel Crowe büyük tepki topladı.

“Şeytanın Düşmanı” filmine Uluslararası Şeytan Çıkarma derneğinden büyük tepki! 5 Mayıs Cuma günü vizyona giren “Şeytan Düşmanı” filmi için Vatikan’ın baş şeytan çıkarıcısı olan Peder Gabriel Amorth’u canlandıran Russel Crowe büyük tepki topladı. İşte o haberin detayları…

Amerika Birleşik Devletleri ve birçok ülkede yaklaşık 1 ay önce vizyona giren “Şeytanın Düşmanı” (The Pope’s Exorcist) Türkiye’de 5 Mayıs Cuma günü vizyona girdi. Dünya çapında kısa sürede 55 Milyon dolar kazanan filmin bütçesi ise 18 milyon dolar olarak belirlendi. Bazı kesimlerden tepki toplayan film, Uluslar arası Şeytan Çıkarma Derneği tarafından filmin gerçeklikten uzak olduğu ve şeytan çıkarma ayinlerini çarpıttığı için kınadıklarını belirten bir bildiri yayınladı.

Korku Filmi Gerçek mi Oldu?

Gösterime girdiği günden beri birçok kişinin beğenisini alan film karışık yorumlar da almaya devam ediyor. Uluslar arası Şeytan Çıkarma Derneği filmin başrolünde Russel Crowe’nin hayat verdiği Peder Gabriel Amorth tarafından 1990 yılında kurulmuştu.

Vizyona giren “Şeytanın Düşmanı” ise gerçek hayattan esinlenerek çekilen yapıtlar arasında yerini aldı. Gerçek bir karaktere ve onun şeytan çıkarma hakkındaki gerçek sözlerine dayanmasına rağmen biyografi filmi olmadığı belirtildi. Kurgusal hikaye, Vatikan eski bir komployu örtbas etmeye çalışırken, Peder Gabriel Amorth'un genç bir çocuğa musallat olan bir iblisi kovma girişimini konu alıyor.

Amorth’un Şeytan Çıkarma Deneyimleri

Uluslar arası Şeytan Çıkarma Derneği (IAE) Filmin bir Vatikan komplosu içeren olay örgüsünün "gerçek düşmanın kim, şeytan mı yoksa dini bir güç mü" konusunda "kabul edilemez şüphe" yarattığını iddia etti. Peder Amorth'un filmde sunulan şeytan çıkarma deneyimlerinin tarihsel gerçeklikle çeliştiği konusunda dernek tarafından ısrar ediliyor. Peki filmdeki şeytan çıkarma sahneleri gerçek hayattan mı konu alındı?

Filmin ekibinden derneğin yaptığı açıklamaya karşı hiçbir kınama gelmediği belirtildi. Vizyona girdiği tarihten beri büyük bir izleyici kitlesine ulaşan korku filminde başrol oyuncusu Russel Crowe “ Sonra baktım ve gerçek olduğunu anladım.Peder Amorth’un hayatını takip etmek benim için harika ve büyüleyici bir yolculuk oldu. Onunla ilgili daha çok okudukça ona hayran kaldım. Amorth’un karakteri beni büyüledi” diyerek açıklamada bulundu.

Oscar ödüllü oyuncu, rahibin ilk iki kitabını okuyup onun şeytan çıkarma ayinini yaparken gören insanlarla da konuşarak çekimlere yoğunlaştığını belirtti.

ekran-goruntusu-2023-05-07-144201.png

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler