Moda Fotoğrafçısından Gaz Maskeli Mesaj

Moda Fotoğrafçısından Gaz Maskeli Mesaj

AKDENİZ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü Öğretim Görevlisi Hüsam Çakaloğlu, "Corona, Covid-19, Pandemic, Gasmask ve Carantina" başlıklı fotoğraf çekimi gerçekleştirdi.

Mesleği gereği binlerce modelle yüzlerce moda çekimi yapan Hüsam Çakaloğlu, bir modele gaz maskesi taktırıp, kırmızı stüdyoda fotoğraflarını çekti. Pandemi döneminde yaşanan kısıtlamaların yanı sıra Covid-19 salgınının dünya üzerinde ve insanlarda bıraktığı psikolojik izleri anlatan mesaj vermeyi planladığını belirten Çakaloğlu, "Gaz maskeli bir mankenin tüller arasından dışarı bakması ve sadece maskesinin görünmesi, aslında insanların yaşadığı karamsarlıkları ve zorlukları anımsatmak içindi. Güzel yüzler görmek yerine, maskeler ve görünmeyen insanlar olduk. Umarım en kısa sürede eski güzel, sosyal ve renkli günlerimize geri döneriz" dedi.

Hüsam Çakaloğlu, pandemiden hemen önce çekimini gerçekleştirdiği ve mankenlere atların eşlik ettiği bir moda çekimindeki sosyal ve doğal fotoğrafları da paylaşarak geçmişe atıfta bulundu.

Moda Fotoğrafçısından Gaz Maskeli Mesaj

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler